Δήμος Λάρνακας: Επανεξετάζει την απόφαση για πολιτικούς γάμους στη Δημοτική Πινακοθήκη

Επανεξέταση της απόφασης για τέλεση πολιτικών γάμων στη Δημοτική Πινακοθήκη αποφάσισε ο Δήμος Λάρνακας.  Λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της απόφασης για μεταφορά του Γραφείου Τέλεσης Πολιτικών Γάμων στον ιδιόκτητο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε να επανεξετάσει την απόφαση.

Η δημοτική αρχή εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι η απόφαση για μεταστέγαση της υπηρεσίας πολιτικών γάμων στη Δημοτική Πινακοθήκη ήταν αναγκαστική με βάση το ενοικιαστήριο συμβόλαιο του διατηρητέου κτιρίου που ενοικιάζεται όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα η υπηρεσία και λήφθηκε και με οικονομικά κριτήρια εξοικονόμησης χρημάτων με τη στέγαση σε ιδιόκτητο κτίριο.

Ωστόσο, λόγω των αντιδράσεων αλλά και εισηγήσεων από δημότες, αποφασίστηκε άμεσα να τεθεί ξανά το θέμα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας έχει ως εξής:

“Ο Δήμος Λάρνακας, σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τη μεταστέγαση του Γραφείου Τέλεσης Πολιτικών Γάμων σε χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρνακας, επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κτήριο στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Γραφείο Πολιτικών Γάμων, το οποίο ενοικιάζεται από το Δήμο Λάρνακας, η μετακίνηση είναι αναγκαστική με βάση το Ενοικιαστήριο Συμβόλαιο, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, μέσα στα πλαίσια της οικονομικής περισυλλογής, αποφάσισε όπως μεταστεγάσει το Γραφείο, σε χώρο που του ανήκει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας διαβεβαιώνει το Κοινό ότι δεν λειτουργεί «ετσιθελικά» ή δογματικά και επειδή λαμβάνει υπόψη του τις εισηγήσεις των δημοτών για το καλό της πόλης, θα επανεξετάσει την απόφαση του, εκφράζοντας έτσι την καλή διάθεση για οποιεσδήποτε εισηγήσεις για το καλώς νοούμενο συμφέρον του Δήμου.

Η οποιαδήποτε τελική απόφαση ληφθεί, όπως και το σκεπτικό της, θα κοινοποιηθεί άμεσα στους Δημότες”.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.