Δήμος Λάρνακας: Ετοιμάζει διαγωνισμό πώλησης των διαμερισμάτων στην Αθήνα

Σε διαδικασία ετοιμασίας του δημόσιου διαγωνισμού πώλησης των τεσσάρων διαμερισμάτων στην Αθήνα βρίσκεται ο Δήμος Λάρνακας. 

Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί μόλις είναι έτοιμος και εκτιμάται ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο η αγοραπωλησία θα έχει ολοκληρωθεί.  Ο Δήμος Λάρνακας φιλοδοξεί να εισπράξει συνολικά ένα ποσό γύρω στο μισό εκατομμύριο ευρώ, χρήματα τα οποία θα δαπανηθούν, μεταξύ άλλων, για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Μελάθρου Ευγηρίας.

Η απόφαση για πώληση των ακινήτων στην ελληνική πρωτεύουσα λήφθηκε εδώ και δύο χρόνια, αλλά οι διαδικασίες είχαν παγώσει ένεκα της κατάστασης με την πανδημία.


Η ακίνητη περιουσία στην ελληνική πρωτεύουσα έγινε ιδιοκτησία του Δήμου Λάρνακας μέσω του κληροδοτήματος του ευεργέτη Ζαχαρία Κωνσταντίνου.

Η απόφαση για πώληση των διαμερισμάτων λήφθηκε αφού είχαν εξαντληθεί όλα τα άλλα περιθώρια καλύτερης αξιοποίησης προς όφελος του δήμου και του δημοσίου συμφέροντος και με δεδομένο ότι εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια υπήρξε ένα τουλάχιστον θολό τοπίο ως προς τη διαχείρισή τους μέσω ενοικίασης.

Επίσης, πέραν του ρετιρέ στην οδό Σκουφά που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τα άλλα τρία διαμερίσματα βρίσκονται σε κακή κατάσταση και χρειάζονται συντήρηση, κάτι που επίσης έγειρε την πλάστιγγα προς την έγκριση της πώλησής τους.

Σε ό,τι αφορά στο νέο Δημοτικό Γηροκομείο, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να κατεδαφίσει το υφιστάμενο κτίριο και να κτίσει καινούργιο που θα πληροί όλα τα κριτήρια της κείμενης νομοθεσίας.


Η μελέτη που έχει γίνει προνοεί για δυναμικότητα 40 ατόμων, από τα οποία 36 σε διπλά δωμάτια και 4 σε μονά δωμάτια, για την κάλυψη των αναγκών των οποίων χρειάζεται να κτιστεί κτίριο 1.061 τετραγωνικών μέτρων. Το σχέδιο αφορά διώροφη οικοδομή με 665 τ.μ. στο ισόγειο και 396 τ.μ. στον όροφο. Στον όροφο προβλέπεται η λειτουργία του ΚΑΠΗ και τα τέσσερα μονά δωμάτια.

Επίσης, η απόφαση κατεδάφισης και ανέγερσης καινούργιων κτιριακών εγκαταστάσεων δημιουργεί δυνατότητα δόμησης άλλων περίπου 800 τετραγωνικών μέτρων.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.