Δήμος Λάρνακας και ΚΟΑΓ προωθούν το συγκρότημα «Κοινωνικής Κατοικίας» με 32 οικιστικές μονάδες

Το συγκρότημα «Κοινωνικής Κατοικίας» 32 οικιστικές μονάδες, στην ενορία Αγίου Νικολάου, προωθούν ο Δήμος Λάρνακας και ο ΚΟΑΓ. Οι εργασίες υλοποίησης υπολογίζεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2022 και θα έχουν διάρκεια 18 μήνες, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «το «Συγκρότημα Κοινωνικής Κατοικίας στην Ενορία Αγίου Νικολάου, προωθείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) σε συνεννόηση με τον Δήμο Λάρνακας. Ο σχεδιασμός του έργου έχει επιλεγεί μέσα από Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό ο οποίος ολοκληρώθηκε τέλη της προηγούμενης χρονιάς».

Προστίθεται ότι «η Ομάδα  Μελέτης (αποτελούμενη από τους Μαρίνα Κουνάβη, Ann-Sereine Tremblay και Jan Kudlicka) ξεκίνησε διαβουλεύσεις με όλα τα εμπλεκόμενα Τμήματα και Υπηρεσίες και αναμένεται πως τέλη Ιανουαρίου θα υποβληθεί από τον ΚΟΑΓ σχετική αίτηση στο Δήμο Λάρνακας για εξασφάλιση Πολεοδομικής Άδειας».

Το έργο θα αποτελείται από 32 οικιστικές μονάδες των 2, 3 και 4ων υπνοδωματίων με σύγχρονη αρχιτεκτονική έκφραση και θα υλοποιηθεί σε πρώην δημοτικό τεμάχιο συνολικής έκτασης 4000 τ.μ.,  το οποίο απέκτησε ο ΚΟΑΓ για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο προτεινόμενος σχεδιασμός πέραν από το οικιστικό συγκρότημα, που είναι σχεδιασμένο με βάση τις αρχές αειφόρου και περιβαλλοντικού σχεδιασμού, περιλαμβάνει ποιοτικούς χώρους πρασίνου και κοινωνικής συναναστροφής των κατοίκων. Το έργο χωροθετείται σε αναπτυσσόμενη οικιστική περιοχή του Δήμου Λάρνακας, η οποία περιβάλλεται από σημαντικές κύριες αστικές, δημόσιες και εμπορικές χρήσεις, ενώ συνδέεται με άρτιο οδικό δίκτυο που εξυπηρετείται από δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών και ποδηλατοδρόμων».

Σημειώνεται ότι η παραχώρηση των κατοικιών θα γίνει βάση οικονομικών και άλλων κριτηρίων που θα θέσει ο ΚΟΑΓ. Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, εξέφρασε «πλήρη ικανοποίηση για το έργο και ευχαριστίες στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του ΚΟΑΓ και σε όσους συνέβαλαν στην προώθηση του οράματος αυτού. Με δεδομένο ότι η κατοικία αποτελεί αγαθό με ιδιαίτερη κοινωνική σημασία, ο κάθε πολίτης πρέπει να διαθέτει μια αξιοπρεπή και οικονομικά προσιτή κατοικία» είπε.

Ανέφερε ακόμα πως «η κοινωνική στέγαση είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι δημόσιες και τοπικές αρχές μπορούν να απαντήσουν στην αδυναμία της αγοράς κατοικίας να καλύψει το σύνολο των αναγκών στέγασης σε προσιτή τιμή είτε για αγορά είτε για ενοίκιο. Ο Δήμος Λάρνακας επεξεργάζεται και άλλες προτάσεις με σκοπό την περαιτέρω  ενίσχυση και συνέχιση της κοινωνικής στήριξης στην Λάρνακα, τις οποίες θα προωθήσει στον ΚΟΑΓ μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy