Δήμος Λάρνακας: Κόσμημα η Πιαλέ Πασιά μετά τη βελτίωση των προσόψεων των κτηρίων

Κόσμημα για τη Λάρνακα θα αποτελεί η περιοχή της Πιαλέ Πασιά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για βελτίωση των προσόψεων των κτιρίων της, εκτιμά ο Δήμος.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, ο Δήμαρχος  Λάρνακας Ανδρέας Βύρα είχε συνάντηση με τον Μιχάλη Ευσταθίου, εκπρόσωπο των Εταιρειών Studio Bagno και BauTech Systems, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία του έργου «Αποκατάσταση και βελτίωση των προσόψεων των κτιρίων της οδού Πιαλέ Πασιά».

Προστίθεται ότι «ο κ. Ευσταθίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, είχε ενεργό ρόλο κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης και καταγραφής της ιδέας, καθώς και στην τελική επιλογή των χρωμάτων με τα οποία θα βαφτούν οι προσόψεις των κτιρίων. Στόχος του έργου είναι αφενός ο εξωραϊσμός των προσόψεων, προς όφελος της ίδιας της  περιοχής και της Λάρνακας και αφετέρου η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, περίοικων και επισκεπτών της περιοχής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η επιλογή των συγκεκριμένων χρωματικών τόνων για τις προσόψεις των υποστατικών έγινε από ομάδα καλλιτεχνών αποτελούμενοι από τους Εύρο Ευρυβιάδη, Κυριάκο Τσαγγαρίδη, Σπύρο Αγαθού, Ιωσήφ Χατζηκυριάκο και με την προσωπική συμβολή των Μιχάλη Ευσταθίου και Στέφανου Θόμπσον. Οι κατάλληλοι χρωματισμοί που επιλέγηκαν αρμόζουν στη Λάρνακα βάσει ιστορικών στοιχείων που λήφθηκαν από αρχεία, πίνακες και γκραβούρες εποχής».

Στόχος της προσπάθειας «είναι να ξεκινήσει η δημιουργία μιας χρωματικής ταυτότητας για τη Λάρνακα που θα επεκταθεί στην υπόλοιπη πόλη και επαρχία, η οποία να σέβεται την κουλτούρα και την ιστορία της αναδεικνύοντας την περαιτέρω. Με την ολοκλήρωση του έργου θα προβληθεί και θα αναδειχτεί η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η ιστορία της περιοχής που χρήζει ιδιαίτερης μελέτης και προσοχής».

Οι εργασίες που θα γίνουν «για επαναφορά των προσόψεων όσο το δυνατό πιο κοντά στην αρχική τους μορφή, είναι κυρίως αρχιτεκτονικής φύσεως και περιλαμβάνουν, αφαίρεση σαθρών σουβάδων, υλικών και επιχρισμάτων, αφαίρεση από τις τελικές επιφάνειες, επενδύσεων με κεραμικά ή πέτρα, ταμπέλλες, επιγραφές και αφαίρεση υλικών τα οποία δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα της περιοχής».

Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση πως «με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών, η περιοχή θα αποτελεί κόσμημα για την πόλη της Λάρνακας. Ο Δήμος Λάρνακας βλέπει με ενθουσιασμό το συγκεκριμένο έργο και προωθεί την άμεση διεκπεραίωση του».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λάρνακας προκήρυξε ήδη τον διαγωνισμό για το έργο, η μελέτη του οποίου έγινε από το Γραφείο ΑΡΜΩΝ ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΙΤΚΤΟΝΙΚΗΣ Ε.Π.Ε. Το κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα €1.052.000,00 + ΦΠΑ και θα έχει διάρκεια εκτέλεσης 15 μήνες και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Λάρνακας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.