Δήμος Λάρνακας: Σε τροχιά υλοποίησης τρία νέα μεγάλα έργα

Στο στάδιο του σχεδιασμού μπαίνουν τρία νέα μεγάλα έργα στη Λάρνακα. Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε χθες την υπογραφή συμβολαίων με τους μελετητές, οι οποίοι θα σχεδιάσουν το Πάρκο Καλλιτεχνών Μεσόγειος στη λεωφόρο Πιαλέ Πασά, την ανάπλαση της πλατείας Αλκής – Ακρόπολης και την αναπαλαίωση της πρώην κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei



To Πάρκο Καλλιτεχνών Μεσόγειος θα συνδέεται με την οδό Πιαλέ Πασά και θα εφάπτεται του νέου Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στο χώρο του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά. Η μελέτη αφορά στην εξυγίανση και ευπρεπισμό τουρκοκυπριακών τεμαχίων, τα οποία έχουν εκμισθωθεί στο Δήμο Λάρνακας για τη δημιουργία ανοικτού πλατειακού χώρου με πλακόστρωση, φύτευση, φωτισμό και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού. Στον υπό διαμόρφωση χώρο οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου και να γίνονται εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η ανάπλαση της πλατείας Ακροπόλεως και της πλατείας Αλκής περιλαμβάνει εκτός της περιοχής των δύο πλατειών και τμήματα των οδών Ερμού, Κωνσταντίνου Καλογερά, Γλάδστωνος, Λουκή Ακρίτα και Ορφέως. Θα περιλαμβάνει την πλακόστρωση και διαμόρφωση των πλατειακών χώρων, νέα φωταγώγηση, φύτευση και εγκατάσταση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού.

Σε ό,τι αφορά στην αναπαλαίωση της πρώην κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή στην περιοχή Δροσιάς, το σχέδιο αφορά σε αποκατάσταση και αναδόμηση του σπιτιού που βρίσκεται ανάμεσα στην οδό Βυζαντίου και τους χώρους πρασίνου όπου σχεδιάζεται το «Πάρκο Σαλίνα». Σύμφωνα με τους όρους εντολής στους μελετητές, η οικοδομή θα μετατραπεί σε Κέντρο Δημιουργικής Ενασχόλησης Νέων και Ευπαθών Ομάδων.

Τάσος Περδίος

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.