Δήμος Λάρνακας: Συνεχίζονται οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών

«Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει τους δημότες ότι συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι και ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη, από τους Λειτουργούς και τα συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις περιοχές των Αλυκών, όπου παρατηρείται μεγάλη εκκόλαψη εντόμων, με τη χρήση βιολογικών εντομοκτόνων λόγω του ότι είναι προστατευόμενη περιοχή. Επίσης, ψεκάζονται οι σχάρες όμβριων νερών, ανοικτά κανάλια, πισίνες εκτός λειτουργίας και άλλοι χώροι με στάσιμα νερά στις υπόλοιπες περιοχές της Λάρνακας.

Επιπρόσθετα, συνεργείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει την εκστρατεία μέσα στην πόλη (από πόρτα σε πόρτα) για καταπολέμηση του κουνουπιού Aedes aegypti.

Ο Δήμος Λάρνακας καλεί τους δημότες όπως, μετά και τις βροχές της περασμένης εβδομάδας, να αδειάσουν το νερό που κατακρατήθηκε από οποιαδήποτε αντικείμενα ή χώρους στις οικίες/ υποστατικά τους. Επαναλαμβάνεται ότι τα κουνούπια μπορούν να γεννήσουν τα αυγά τους σε ελάχιστη ποσότητα νερού και να επηρεάσουν ολόκληρη γειτονιά.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες/ παράπονα το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας, στο τηλέφωνο 24816530 ή στην Υγειονομική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα 24816557/559.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy