Δήμος Λάρνακας: Θέλει το REX για να το μετατρέψει σε Συνεδριακό Κέντρο

Μεγαλεπήβολα σχέδια για μετατροπή του πρώην κινηματογράφου REX σε σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο έχει ο Δήμος Λάρνακας. Τα σχέδια αυτά όμως εξαρτώνται αποκλειστικά από τον Υπουργό Εσωτερικών υπό την ιδιότητά του ως Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, στον οποίο έχει αποταθεί γραπτώς ο δήμαρχος ζητώντας να παραχωρηθεί στο δήμο το κτίριο το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης. Ο Ανδρέας Βύρας απέστειλε επιστολή στον Νίκο Νουρή από τον περασμένο Νοέμβριο υποβάλλοντας επίσημα το αίτημα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση από πλευράς του υπουργού.

Πρόθεση του Δήμου Λάρνακας, όπως τόνισε ο δήμαρχος, είναι να προχωρήσει σε ανακαίνιση του REX στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού ανάπλασης της πλατείας Βασιλέως Παύλου, η οποία θα συνδεθεί με το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων από τη μια πλευρά και με την οδό Ζήνωνος Κιτιέως από την άλλη. Ήδη, στην εν λόγω πλατεία έχουν γίνει σημαντικά έργα αναπαλαίωσης ιστορικών κτιρίων όπως η οικία του Τελώνη όπου στεγάζεται το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο, η πρώην Οθωμανική Τράπεζα όπου στεγάζονται διάφοροι οργανισμοί και η πρώην Λέσχη η οποία θα στεγάσει πολιτιστικούς και άλλους φορείς. Το μοναδικό κτίριο που παραμένει στην παλαιά και απαράδεκτη κατάστασή του είναι το REX για το οποίο, πρόθεση του Δήμου Λάρνακας είναι η πλήρης ανακαίνιση με ευρωπαϊκά κονδύλια και η μετατροπή του σε σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο.

Ένα τέτοιο έργο, όπως τόνισε ο δήμαρχος, θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού και στη Λάρνακα.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.