Δήμος Λεμεσού: Παρουσίασε σχέδια για την τρίτη Περιβαλλοντική Γειτονιά

Στην παρουσία κατοίκων της περιοχής Αγίου Νικολάου, παρουσιάστηκε την Τετάρτη ο σχεδιασμός του Δήμου Λεμεσού για δημιουργία Περιβαλλοντικής Γειτονιάς, της τρίτης στη σειρά που προγραμματίζεται να γίνει, στο πλαίσιο αναβάθμισης των συνοικισμών της πόλης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, στην παρουσίαση από τους μελετητές του έργου Ευπαλίνος Μελετητική ΕΠΕ, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για τα σχέδια και έδωσαν τις δικές τους εισηγήσεις, οι οποίες καταγράφηκαν και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη πριν την οριστικοποίηση του σχεδιασμού.

Το έργο της στην περιοχή Αγίου Νικολάου είναι συνολικού μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων και αφορά στην βελτίωση των οδών Αγίας Αικατερίνης, Πλούτωνος, Αναπαύσεως, Λάμπρου Πορφυρά, Λορέντζου Μαβίλη, Δημόκριτου, Χανιών, Κυκλάδων, Ρεθύμνου, Επτανήσου και Ξενοφώντος Φαρμακίδη.

Περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης για διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, δημιουργία παρόδιων χώρων στάθμευσης, μονοδρομήσεις, ενίσχυση πρασίνου με δεντροφυτεύσεις, ποδηλατοδιαδρόμους, χώρους στάθμευσης και δημιουργία skatepark. Το συνολικό κόστος εκτιμάται από τους μελετητές ότι θα φτάσει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, στόχος είναι «να εισάγουμε εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν τη ζωή των κατοίκων πιο άνετη, πιο εύκολη, πιο όμορφη, σύγχρονη και υγιή». «Αυτά τα στοιχεία είναι οι δενδροφυτεύσεις, πλατιά πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, γραμμικά πάρκα, όπως στην προκειμένη περίπτωση στην περίμετρο του κοιμητηρίου του Αγίου Νικολάου» είπε ο κ. Νικολαΐδης σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους έργα βασίζονται στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται δε ότι, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες για την ολοκλήρωση των άλλων δύο περιβαλλοντικών γειτονιών Αγίου Σπυρίδωνα και Ομονοίας, όπου με βάση το σχεδιασμό, οι τοπικοί δρόμοι αναδιαμορφώθηκαν, με σκοπό τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών για πεζούς και ποδηλάτες, συνθηκών εμπλουτισμού του πρασίνου και συνθηκών βιωσιμότητας των κατοίκων.

Οι περιβαλλοντικές γειτονιές Αγίου Σπυρίδωνα, Ομονοίας και Αγίου Νικολάου δεν θα είναι απομονωμένες παρεμβάσεις, αλλά θα συνδεθούν με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα τον μεγάλο ποδηλατόδρομο στο παραλιακό μέτωπο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.