Δήμος Λεμεσού: Μετά το σάλο… ανακαλεί την απόφαση για ευθανασία σκύλου και τα ρίχνει σε λειτουργό

Φωτογραφία αρχείου

Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει λύπη και ανακαλεί απόφαση για ευθανασία ζώου που, όπως υποστηρίζει, αυθαίρετα ελήφθη από λειτουργό του, ενώ προχωρεί σε σχετική έρευνα για το περιστατικό, το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, ο Δήμος Λεμεσού επιλήφθηκε άμεσα του περιστατικού μετά από την ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, το οποίο φέρεται να παρενέβη για την αποτροπή ευθανασίας υγιέστατου αδέσποτου σκύλου, που βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου.

Το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, αναμένεται να ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό, προστίθεται.

«Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει διαφωνία και καταδικάζει την ενέργεια λειτουργού του, η οποία ανακλήθηκε άμεσα», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση και αναφέρεται πως «πάγια πολιτική του Δήμου Λεμεσού είναι η εξεύρεση νέων ιδιοκτητών των αδέσποτων ζώων που κρατούνται στο καταφύγιο και όχι η προώθηση της ευθανασίας, εκτός εάν προκύπτουν θέματα υγείας των ζώων και σε συνεννόηση πάντα με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες».

336385454 207051938595902 2727318864940734668 N.jpg?Stp=Dst Jpg P720X720&Amp; Nc Cat=111&Amp;Ccb=1 7&Amp; Nc Sid=730E14&Amp; Nc Ohc=Blwgcowh7Eyax Cj7 D&Amp; Nc Ht=Scontent.fnic3 1

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, «ο Δήμος Λεμεσού αναλογιζόμενος την υποχρέωση του που απορρέει από τη σχετική Νομοθεσία σύμφωνα με τον περί Σκύλων Νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών, ήταν από τους πρώτους Δήμους που δημιούργησε καταφύγιο αδέσποτων σκύλων, το οποίο λειτουργεί σε εγκεκριμένο, κατάλληλο χώρο και εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ζακακίου και πληροί τις προδιαγραφές ευημερίας των ζώων».

Περαιτέρω, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Δήμος Λεμεσού διαθέτει συνεργεία περισυλλογής αδέσποτων σκύλων τα οποία είναι διαθέσιμα να παρεμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και το κοινό έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με την Υπηρεσία στα τηλέφωνα 25884590 (Υγειονομική Υπηρεσία Δήμου Λεμεσού) στο 77777788 ή στην εφαρμογή κινητών τηλεφώνων «Δημότης Λεμεσού».

Επισημαίνεται τέλος, ότι ο Δήμος Λεμεσού ανταποκρίνεται καθημερινά στη περισυλλογή αδέσποτων σκύλων και στην περίθαλψη τους σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy