Δήμος Λεμεσού: Ζητά €20 εκατ. από το Κράτος για ανέγερση πολυκατοικιών προς χαμηλό ενοίκιο

Την άμεση χρηματοδότηση με 20 εκατομμύρια ευρώ για να προχωρήσει η ανέγερση των πολυκατοικιών οι οποίες θα διατεθούν με χαμηλό ενοίκιο σε πολίτες που έχουν ανάγκη ζητούν από την κυβέρνηση Δήμος Λεμεσού και ΚΟΑΓ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαίδης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι καυτό και αφού το έργο είναι έτοιμο θα πρέπει να αρχίσει αμέσως, χωρίς να αναμένεται η εξαγγελία από την κυβέρνηση του σχεδιασμού για τη νέα στεγαστική πολιτική.

Αυτό που ζητούμε είναι πολύ απλό, τόνισε ο Δήμαρχος. Μετά από όλη την προεργασία που έγινε το έργο είναι έτοιμο να αρχίσει και δεν σηκώνει άλλη καθυστέρηση καθώς πολλοί πολίτες της Λεμεσού βρίσκονται σε απόγνωση, ανέφερε.

Τα τελευταία χρόνια, είπε, δεν υπήρχε ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική από το κράτος και ο Δήμος μαζί με τον ΚΟΑΓ δίνουν με την ετοιμασία του σχεδίου αυτού την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αρχίσει αμέσως την εφαρμογή της.

Εξήγησε ότι γύρω στις 600 κατοικίες έχει σχεδιαστεί να διατεθούν με χαμηλό ενοίκιο σε πολίτες που έχουν ανάγκη.
Σε πρώτη φάση, είπε, θα κτιστούν 4 πολυκατοικίες των 8 διαμερισμάτων η κάθε μια. Είπε επίσης ότι τα 20 εκατομμύρια που ζητούνται θα εκταμιευθεί σε 4 χρόνια δηλαδή περίπου 5 το χρόνο.

Γεωργίου: Ζωτικής σημασίας η υλοποίηση του έργου

Είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να προχωρήσει αμέσως η υλοποίηση του σχεδιασμού για την ανέγερση των πολυκατοικιών του Δήμου Λεμεσού σε συνεργασία με τον ΚΟΑΓ, υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ στην επαρχία Γιώργος Γεωργίου.

Το θέμα, τόνισε, έχει να κάνει με την επιβίωση των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων, ενώ ειδικά στη Λεμεσό το ζήτημα στέγης και ενοικίου έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών.
Ο κος Γεωργίου επισήμανε ότι οι πολίτες πληρώνουν το κόστος των αμαρτιών της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη – Συναγερμού και κάλεσε τους κυβερνώντες να εγκαταλείψουν τα επιχειρησιακά σχέδια και να προχωρήσουν στην υλοποίηση έργων.

Κληθείς να πει ότι το θέμα αφορά ένα μεγάλο κονδύλι γι αυτό και το υπουργείο εσωτερικών ζήτησε επιχειρησιακό πλάνο, ο κος Γεωργίου ανέφερε χαρακτηριστικά πως εάν οι κυβερνώντες κόψουν από τους συμβούλους, τις σκιώδεις κυβερνήσεις και άλλες σπατάλες μπορούν να βρεθούν περισσότερα από 20 εκατομμύρια που ζητούνται για την υλοποίηση του έργου.
Υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ έδωσε 11 ολοκληρωμένες προτάσεις για το στεγαστικό στη Λεμεσό, και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy