Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από τις 15 Φεβρουαρίου 2019 και μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης, στην περιοχή όπου υλοποιούνται τα έργα ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου, ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας με στόχο την απάμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί.

Σε σημερινή ανακοίνωση ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι έγινε αλλαγή κατεύθυνσης μονοδρόμησης της οδού Στασικράτους (από Στ. Κουμανούδη προς Μνασιάδου) και της Μνασιάδου (από Στασικράτους μέχρι Φώτη Πίττα), προσθέτοντας ότι «με αυτές τις αλλαγές στοχεύουμε στην προσωρινή λύση εισόδου /εξόδου των οχημάτων στους χώρους στάθμευσης και στις φορτοεκφορτώσεις της περιοχής, με αριστερόστροφη κίνηση».

Αναφέρει επίσης ότι έγινε ενίσχυση των χρόνων σηματοδότησης στους τρεις επηρεαζόμενους φωτοελεγχόμενους κόμβους, (Διγενή Ακρίτα-Μακαρίου, Θεμιστοκλή Δέρβη – Φλωρίνης, Θεμιστοκλή Δέρβη – Στασικράτους) τροποποιώντας στο πλαίσιο του δυνατού, τη διερχόμενη τροχαία κίνηση.

Στόχος του, σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας, είναι η λειτουργία των οδικών τμημάτων της οδού Μνασιάδου, προς το τέλος Απριλίου 2019 και στη συνέχεια, της οδού Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας.

«Με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετηθεί καλύτερα η περιοχή και θα εξομαλυνθεί σε μεγάλο βαθμό η υφιστάμενη κατάσταση», προσθέτει.