Παραλίμνι: 7 ένοχοι & 5 αθώοι για κρεβατάκια και ομπρέλες

Ένοχοι για οικειοποίηση μεγάλων ποσών από τις εισπράξεις στην υπηρεσία ενοικίασης κρεβατιών και ομπρελών παραλίας του Δήμου Παραλιμνίου βρέθηκαν σήμερα επτά υπάλληλοι του Δήμου Παραλιμνίου.  Από τους 12 κατηγορούμενους δημοτικούς υπαλλήλους, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας έκρινε ένοχους τους επτά αθωώνοντας και απαλλάσσοντας τους υπόλοιπους πέντε.  Ένοχοι είναι οι Χριστάκης Ταμένου, 54 ετών, Κώστας Φιλίππου, 41 ετών, Νεόφυτος Νεοφύτου, 44 ετών, Ανδρέας Σοφόκλη, 62 ετών, Χριστάκης Περικλή, 54 ετών, Χριστάκης Νικολάου, 59 ετών και Μανώλης Μότης, 68 ετών.

Αθώοι κρίθηκαν οι Κοσμάς Κοσμά, 57 ετών, Παναγιώτης Ανδρέου, 50 ετών, Αντώνης Μουστακίδης, 62 ετών, Μάριος Πιερέττης, 34 ετών και Τάσος Μαρούλλης, 42 ετών.  Μετά την έκδοση της ετυμηγορίας, το δικαστήριο όρισε την υπόθεση στις 13 Ιουλίου 2016 για αγορεύσεις για μετριασμό των ποινών και θα ακολουθήσουν οι ποινές.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν συνολικά 98 κατηγορίες με κυριότερη την κλοπή από υπάλληλο. Οι δημοτικοί υπάλληλοι είχαν συλληφθεί στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 ως ύποπτοι για κατά συρροή κλοπές από τις εισπράξεις από την ενοικίαση κρεβατιών και ομπρέλων παραλίας στις οργανωμένες παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου στην περιοχή Πρωταρά. Ακολούθως κατηγορήθηκαν για κλοπή συνολικού ποσού που ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου. Η καταγγελία έγινε μετά τη διαπίστωση ότι στο ταμείο των εισπράξεων από τις οργανωμένες παραλίες, υπήρχε τρύπα που αρχικά υπολογίστηκε ότι υπερέβαινε το μισό εκατομμύριο ευρώ!

Τάσος Περδίος

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.