Δημόσια διαβούλευση για προσχέδιο προγράμματος πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων 2022-2028

Από τις σήμερα, 4 Νοεμβρίου και για διάρκεια 30 ημερών τίθεται σε δημόσια διαβούλευση προσχέδιο του Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων 2022–2028, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται πως για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που έχουν υιοθετηθεί στο Ευρωπαϊκό επίπεδο στα πλαίσια της μετάβασης στην κυκλική οικονομία, το Τμήμα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο IMPEL και με την παροχή τεχνικής βοήθειας από την Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει εκπονήσει το νέο Πρόγραμμα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων 2022 – 2028, με βασικό σκοπό τον καθορισμό του πλαισίου των μέτρων που θα εφαρμοστούν την επόμενη εξαετία για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων στην Κύπρο.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων, μέτρα επαναχρησιμοποίησης, επισκευής και ανακατασκευής, μέτρα βελτίωσης του σχεδιασμού προϊόντων, μέτρα ενίσχυσης της διευρυμένης ευθύνης του παραγωγού, διοικητικά και οικονομικά μέτρα και μέτρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Παράλληλα καθορίζει και μέτρα που στοχεύουν στον τουρισμό, στον κατασκευαστικό τομέα, στην μείωση της σπατάλης τροφίμων, στα κλωστοϋφαντουργικά, στα πλαστικά είδη και στον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Όπως αναφέρεται, το προσχέδιο του Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος στη διεύθυνση www.moa.gov.cy/environment. Σχόλια επί του προσχεδίου μπορούν να υποβάλλονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος μέχρι και τις 5.12.2022, ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Τμήμα Περιβάλλοντος, 1498 Λευκωσία ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.