Δημόσια παρουσίαση του αντιπλημμυρικού έργου του κέντρου Λεμεσού


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Το τέλος των πλημμυρών στο κέντρο της Λεμεσού, μέχρι το τέλος του 2023, φέρνει το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λεμεσού – Αμαθούντας, που άρχισε πρόσφατα και παρουσιάστηκε την Τετάρτη σε επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, με το σύνθημα «Προστατεύουμε την Καρδιά της Πόλης», ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του ΣΑΛΑ, Νίκος Νικολαϊδης, ανέφερε πως «στόχος του εδώ και πολλά χρόνια αναμενόμενου έργου είναι να προστατεύσει από τις πλημμύρες την περιοχή του μεσαιωνικού κάστρου και την σημαντικότερη εμπορική οδό της πόλης μας, την οδό Ανεξαρτησίας, καθώς επίσης και άλλες περιοχές του ιστορικού κέντρου της πόλης μας».

«Με το έργο αυτό, κλείνει το μεγάλο κενό της ελλιπούς αντιπλημμυρικής προστασίας που προκαλεί τεράστια προβλήματα στους κατοίκους και επαγγελματίες του κέντρου της πόλης, εδώ και πάρα πολλά χρόνια», είπε και υπενθύμισε πως το έργο έρχεται σε συνέχεια των αντιπλημμυρικών έργων για τη μείζονα Λεμεσό, που αφορά στις βορειότερες περιοχές και τα οποία έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται από τον περασμένο Μάιο.

Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η εκτέλεση του έργου με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο και την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία, ανέφερε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ, Γιάννης Τσουλόφτας.

Σημείωσε ότι το συμβόλαιο με την ανάδοχο εταιρεία προβλέπει δύο βάρδιες, ακόμη και Σαββατοκύριακα, αλλά και σημαντικά «πέναλτι» για μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ υπογράμμισε πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας καθυστερήσει σε αυτό το έργο».

Την κατασκευή του έργου χαιρέτησε ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, Κυριάκος Μουστάκας, κάνοντας λόγο για ένα έργο που αποσκοπεί στη βελτίωση του κέντρου της Λεμεσού.

«Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, οι εμπορευόμενοι του κέντρου της Λεμεσού στήριξαν την οικονομία της πόλης, με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και το επιχειρηματικό τους πνεύμα και κράτησαν ζωντανό το κέντρο της πόλης. Θέλουμε να διασφαλίσουμε το κέντρο και θα το στηρίξουμε» είπε ο κύριος Μουστάκας.

Κατά την παρουσίαση υπογραμμίστηκε ότι το έργο κρίνεται ως μεγάλου βαθμού δυσκολίας, καθώς προνοεί την κατασκευή ενός εκτεταμένου δικτύου οχετών σε 27 οδούς στο κέντρο της Λεμεσού, πολλές από τις οποίες είναι κύριες εμπορικές οδοί με αυξημένη τροχαία κίνηση και εμπορική δραστηριότητα.

Η αξία του ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ, έχει διάρκεια υλοποίησης περί τους 20 μήνες και χρηματοδοτείται από το ΣΑΛΑ και την Κυπριακή Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.