Δημόσια συζήτηση για μετάβαση σε οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Δημόσια συζήτηση με θέμα “Η μετάβαση της Ευρώπης σε οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα – Μπορεί η Κύπρος; Ας σκεφτούμε διαφορετικά!”, διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη συζήτηση είναι το τί προβλέπει η ιστορική συμφωνία των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που μόλις πρόσφατα επικυρώθηκε και το ποίοι είναι οι στόχοι που τίθενται τώρα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, και ώρα 17:00-19:00 στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η τρίτη εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο μιας σειράς δημόσιων συζητήσεων για τις 10 κορυφαίες προτεραιότητες του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την ΕΕ. Πρόκειται για στρατηγικά ζητήματα στην ευρωπαϊκή πολιτική που απασχολούν έντονα τα κράτη μέλη, τις κυβερνήσεις και τις κοινωνίες, και επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή των πολιτών.

Ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, με θέμα “Η κύρωση της Συνθήκης COP21 για το Κλίμα: Ευρωπαϊκοί και Εθνικοί Στόχοι”, ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συμμαχία Πολιτών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, με θέμα “Από την επικύρωση στην εφαρμογή”, και ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕΚ), Ανδρέας Πουλλικκάς, με θέμα “Μεταβαίνοντας προς τη νέα ενεργειακή εποχή”.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης.

Οι δέκα προτεραιότητες του Προέδρου Γιούνκερ είναι: 1. Απασχόληση, ανάπτυξη και επενδύσεις, 2. Ψηφιακή ενιαία αγορά, 3. Ενεργειακή ένωση και κλίμα, 4. Εσωτερική αγορά, 5. Οικονομική και νομισματική ένωση, 6. Συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ΕΕ-ΗΠΑ, 7. Δικαιοσύνη και θεμελιώδη δικαιώματα, 8. Μετανάστευση, 9. Η ΕΕ ως παγκόσμιος παράγοντας, και 10. Δημοκρατική αλλαγή.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.