Δημοσιεύτηκε το Διάταγμα για τις νέες ρυθμίσεις στα αεροδρόμια από 1η Μαρτίου – Τι ισχύει από αύριο

Δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας το Διάταγμα για τις νέες ρυθμίσεις στα αεροδρόμια από 1η Μαρτίου, ύστερα από την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι επιβάτες που φτάνουν στα αεροδρόμια οφείλουν να συμμορφωθούν στο ενδεχόμενο διενέργειας τυχαίας δειγματοληπτικής εξέτασης για την ασθένεια του COVID-19 κατά την άφιξή τους στη Δημοκρατία, το κόστος της οποίας καλύπτει το Κράτος.

Όσα άτομα μετά την άφιξή τους στη Δημοκρατία διαγιγνώσκονται θετικά στην ασθένεια του COVID-19, ακολουθείται το ιατρικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, τηρουμένων των προνοιών του Κανονισμού. Πρόσωπα ηλικίας κάτω των 18 ετών για σκοπούς ταξιδιού, θεωρούνται ότι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, εάν έχουν λάβει τουλάχιστον τη δεύτερη δόση εάν πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων ή τη μια δόση, εάν πρόκειται για εμβόλιο μίας δόση.

Στο διάταγμα αναφέρεται εξάλλου ότι τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που εισέρχονται στη Δημοκρατία για ολιγόωρη επίσκεψη που δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες, πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό από πιστοποιημένο εργαστήριο με αρνητική ένδειξη, είτε εργαστηριακής εξέτασης (PCR) για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 24 ωρών, πριν την αποβίβασή τους από το πλοίο, το κόστος της οποίας επωμίζεται o επιβάτης.

Το παρόν Διάταγμα τίθεται σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2022 και ώρα 00.00 π.μ.

 

 

Τι αλλάζει από αύριο 1η Μαρτίου στα αεροδρόμια της Κύπρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.