Δημοσκόπηση ΡΙΚ για Βουλευτικές: Στο 2% η διαφορά ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ

Στις δυο ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε χθες βράδυ το ΡΙΚ.

Συγκεκριμένα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 19% μόλις δύο μοναδες πάνω από το ΑΚΕΛ ε ποσοστό 17%.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ, ακολουθούν το ΔΗΚΟ με 10,5%, οι Οικολόγοι με 6%, οι Κυνηγοί-Ανεξάρτητοι με 5%, το ΕΛΑΜ με 4,5%, η ΕΔΕΚ-Συμμαχία Πολιτών με 4%, η Δημοκρατική Παράταξη με 3% και η Αλληλεγγύη με 1,5%.

Το 2,5 % απάντησε ότι θα ψηφίσει κάποιο άλλο, το 2% ότι θα ρίξει λευκό ή άκυρο, το 7,5% ότι είναι αναποφάσιστο και το 15,5% ότι θα απέχει.

Ποσοστό 2% δεν απάντησε.


Μεγάλη η συσπείρωση του ΑΚΕΛ

Σε ό,τι αφορά τη συσπείρωση των κομμάτων, σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2016, με βάση τη δημοσκόπηση, ο ΔΗΣΥ είναι στο 66%, το ΑΚΕΛ στο 69%, το ΔΗΚΟ στο 56%, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ στο 46%, η Αλληλεγγύη στο 23% και οι Οικολόγοι στο 60%.

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες με Αναστασιάδη


Σε ό,τι αφορά το πόσο ικανοποιημένοι είναι από το τρόπο με τον οποίο έχει ασκήσει τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 66% απάντησαν ότι είναι δυσαρεστημένοι.

Η διαφθορά το πιο σημαντικό πρόβλημα λένε οι πολίτες

Τη διαφθορά χαρακτηρίζει ως το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος, η πλειονότητα των πολιτών και συγκεκριμένα το 28%, με βάση τη δημοσκόπηση του ΡΙΚ.

Μετά τη διαφθορά, ακολουθεί η πανδημία του κορωνοϊού με 26%, η οικονομία με 18% και το Κυπριακό με 17%. Ποσοστό 8% απάντησε όλα είναι το ίδιο σημαντικά, ενώ ποσοστό 2% αναφέρθηκε σε κάποιο άλλο πρόβλημα.


Το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί παράλληλα ότι η Κύπρος είναι χώρα στην οποία πάντα θα υπάρχει διαφθορά και ποσοστό 39% ότι μπορεί να γίνει μια χώρα χωρίς διαφθορά.

Το 9% δεν εξέφρασε άποψη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 68% θεωρούν ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, 13% σε σωστή ενώ ποσοστό 19% απάντησε ούτε λάθος, ούτε σωστή.


Σε ό,τι αφορά το προσωπικό εισόδημα οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 19% απάντησαν ότι ζούν άνετα, 43% ότι τα καταφέρνουν, 25% ότι υπάρχει δυσκολία και 13% ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία.

​Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης παρουσίασαν, ο εκλογολόγος Γιάννης Μαυρής και η διευθύνουσα σύμβουλος της IMR Χριστίνα Κοκκάλου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.