Δημ. ομάδα ΑΚΕΛ Λευκωσίας: Έντονη διαφωνία για ανάπτυξη που προωθούν Μουσιούτας-Αρχιεπίσκοπος στο Καϊμακλί

«Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ανάπτυξη που προωθεί ο πρόεδρος του σωματείου « Αχιλλέας Καϊμακλίου» και βουλευτής Μαρίνος Μουσιούτας και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Επιχειρηματική ανάπτυξη που βρίσκεται στον ιστορικό πυρήνα του Καϊμακλίου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ Λευκωσίας.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΑναλυτικά:

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απόφαση του δημάρχου Κ. Γιωρκάτζη και της Δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, της ΕΔΕΚ και μερίδας δημοτικών συμβούλων από το ΔΗΚΟ, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της συγκεκριμένης ανάπτυξης σε σύγκρουση με πρόνοιες  του Τοπικού Σχεδίου και των Πολεοδομικών Κανονισμών σύμφωνα «με την οποία ανάπτυξη επιτρέπεται εφόσον δεν επηρεάζει τις ανέσεις παρακείμενων περιοχών και χρήσεων.

Εκφράζουμε τη λύπη μας και για την μη αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη απόφαση της διυπουργικής επιτροπής υπέρ της αίτησης των αιτητών και της ανάπτυξης. Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ανάπτυξη θα επιφέρει ανυπόφορη οχληρία και αναστάτωση στην καθημερινότητα και στις ανέσεις των κατοίκων, αφού πρόκειται να ανεγερθούν  ανοιχτά γήπεδα, περιλαμβανομένου και  γηπέδου «φούτσαλ».

Διαβάστε επίσης: Οικόπεδα του Αρχιεπισκόπου και γήπεδα φούτσαλ στον πυρήνα του Καϊμακλίου

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ ψήφισε εναντίον της Ιεραρχικής Προσφυγής  και στηρίζει τον αγώνα της Ομάδας Πρωτοβουλίας των επηρεαζόμενων κατοίκων. Ταυτόχρονα, απευθύνει έκκληση προς τον πρόεδρο του «Αχιλλέα» και βουλευτή Μαρίνο Μουσιούτα όπως γίνουν δεύτερες σκέψεις και αποσύρει τη σχετική αίτηση και να έρθει σε συνεννόηση με την Ομάδα Πρωτοβουλίας των κατοίκων και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας για το πως καλύτερα αξιοποιείται το συγκεκριμένο τεμάχιο ώστε η όποια ανάπτυξη να μην γίνει για εμπορικούς σκοπούς – γήπεδα και πολυκατοικίες της Αρχιεπισκοπής -, αλλά προς κοινό όφελος των κατοίκων και ολόκληρης της κοινότητας Καϊμακλίου.

«Εισηγηθήκαμε ενιαία αξιοποίηση του τεμαχίου για ήπια ανάπτυξη και δημιουργία μεγάλου χώρου πρασίνου – πάρκου, κάτι που ζητούν και οι κάτοικοι της περιοχής».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei