Δημοτική ομάδα ΑΚΕΛ Λευκωσίας: Ο Υπ. Εσωτερικών να σεβαστεί τις αποφάσεις του Δήμου Λευκωσίας

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στο Δήμο Λευκωσίας συνεχίζει να διατηρεί την αρνητική της θέση σε ότι αφορά την αδειοδότηση για ανέγερση πολυόροφου κτιρίου (8-10ορόφων) στην οδό Κινύρα, η οποία εντάσσεται σε περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ στο Δήμο Λευκωσίας.

«Η προσπάθεια να παραχωρηθεί η άδεια από τον Υπουργό Εσωτερικών, παρακάμπτοντας δυο αρνητικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την αρνητική θέση των πολλών οργανισμών και Φορεών, όπως είναι το ΕΤΕΚ, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, Παγκύπρια Οργάνωση Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Φίλοι της Λευκωσίας, Επιτροπή Κατοίκων Αγ. Ανδρέα, αποτελεί τόσο περιφρόνηση προς το Δήμο Λευκωσίας, όσο και προς τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου, καθώς και προς τους επηρεαζόμενους κατοίκους της περιοχής».

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ εκφράζει προβληματισμό και ερωτηματικά για την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών να στείλει επιστολή προς το Δήμο Λευκωσίας και να επικαλείται τις εξουσίες του, ζητώντας επιτακτικά το φάκελο της υπόθεσης για να δώσει ο ίδιος την άδεια.

«Δυστυχώς, ο κ. Νουρής αδιαφορεί ότι εάν δοθεί μια τέτοια άδεια σε περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα πέραν του ότι θα είναι κατά παράβαση ουσιωδών προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, θα δημιουργήσει και προηγούμενο για όλες τις περιοχές Ειδικού Χαρακτήρα, με σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και για την αειφόρο ανάπτυξη και το περιβάλλον.

Η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ παραμένει στην αρχική της θέση και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις δυο αιτιολογημένες αποφάσεις του Δήμου Λευκωσίας για να μη δοθεί η συγκεκριμένη άδεια και ταυτόχρονα καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών να επιδείξει σεβασμό προς τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και προς το Τοπικό Σχέδιο Λευκωσίας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.