Δημοτικό Χρυσελεούσας: Οι γονείς προειδοποιούν με μέτρα – Τα έργα έπρεπε να ολοκληρωθούν πριν τον Σεπτέμβρη

  • Μπάζα, σίδερα, εκσκαφείς, βενζίνη, βίδες και ξύλα σε δημοτικό σχολείο καταγγέλλουν οι γονείς
  • Τα έργα στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας έπρεπε να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη των μαθημάτων

 

Οι οργανωμένοι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Χρυσελεούσας στον Στρόβολο, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες το συγκεκριμένο σχολείο, με τα παιδιά να βρίσκονται καθημερινά σε κίνδυνο.

Σημειώνουν ότι η κατάσταση εδώ και περισσότερο από ένα μήνα που υποδέχτηκε τους μαθητές το σχολείο, παραμένει τραγική με το προαύλιο να είναι γεμάτο από μπάζα, σίδερα, εκσκαφείς, μπιτόνια με πετρέλαιο και βενζίνη, βίδες και ξύλα και τα παιδιά μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Επισημαίνουν ότι το συμβόλαιο που υπογράφτηκε μεταξύ της Σχολικής Εφορείας και του εργολάβου προνοούσε ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν πριν την έναρξη των μαθημάτων και γι’ αυτό το λόγο, το πενταμελές του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου, ασκούσε πιέσεις από το καλοκαίρι.

«Ο εργολάβος όχι μόνο δεν τελείωσε εγκαίρως τις εργασίες αλλά φτάσαμε στα μέσα Οκτωβρίου και ακόμα τα υλικά βρίσκονται εντός του σχολείου. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο εργολάβος και ο πρόεδρος της σχολικής Εφορείας είχαν μεταβεί στο σχολείο και υποσχέθηκαν ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Ο εργολάβος, προφασίστηκε ότι υπήρχε βλάβη στα μηχανήματα και τα αντικατέστησε. Όπως είχε αναφέρει, οι εργασίες θα άρχιζαν το συντομότερο, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να μετακινήσει τα κάγκελα πιο κοντά στα μπάζα και τον εκσκαφέα», προστίθεται.

Οι οργανωμένοι γονείς προειδοποιούν με μέτρα, καθώς η όλη κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Από τα έργα επηρεάστηκε και η ομαλή λειτουργία του προγράμματος των μαθητών που κάνουν το διάλειμμά τους σε μικρές ομάδες ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο ατύχημα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.