Δημοτικό Δευτεράς: Οι μεγάλες ζημιές δίνουν… τόπο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών του δημοτικού σχολείου Δευτεράς, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ κ.Βασιλείου είπε ότι είναι πολύ μεγάλες οι ζημιές στο συγκεκριμένο σχολείο και θα χρειαστούν μέρες μέχρι την πλήρη αποκατάσταση τους. Όσον αφορά το δημοτικό στο Ζακάκι όπου τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός, η κυρία Βασιλείου είπε ότι η ΠΟΕΔ δεν ενημερώθηκε ακόμη για το πότε θα ανοίξει το σχολείο, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά.

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ευχήθηκε σύντομα να υλοποιηθούν οι αποφάσεις για αύξηση των περιπολιών της Αστυνομίας, ενεργοποίηση των καμερών και τοποθέτηση ιδιωτικής φρουράς ασφαλείας, σε εκείνες τις σχολικές μονάδες που θα κριθεί αναγκαίο. Υπενθύμισε επίσης ότι την Δευτέρα παιδιά και δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε 20λεπτη διαμαρτυρία.

Πρόσθεσε ότι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και οι γονείς.

Από την πλευρά του, ο νέος Πρόεδρος του συνδέσμου γονέων δημοτικής, Φρίξος Ζεμπύλας, ανέφερε ότι σήμερα ή αύριο θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ για να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση την Δευτέρα.

Πρόσθεσε πάντως ότι οι γονείς θα στηρίξουν τόσο τους δασκάλους, όσο και τα παιδιά, ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά.

Ο κ. Ζεμπύλας επανέλαβε ότι η πλειοψηφία των γονιών είναι υπέρ των rapid test, αλλά διαφωνούν με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να είναι προαιρετική.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei