Δημοτικός Κήπος Λεμεσού: Η συνέχεια στο Διοικητικό Δικαστήριο στις 23/12

Την ουσία της προσφυγής των «Φίλων της Γης» και τριών περιοίκων του Δημοτικού Κήπου Λεμεσού κατά των έργων δημιουργίας δύο θεματικών πάρκων στον κήπο καλείται πλέον να εξετάσει το Διοικητικό Δικαστήριο.

Πλέον σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, η δικαστική διαδικασία θα προχωρήσει με συντετμημένες διαδικασίες λόγω του ότι τα έργα στο δημοτικό κήπο συνεχίζονται.

Ο δικηγόρος των καθ’ ων η αίτηση δεν έδωσε τη συναίνεση του για αναστολή εργασιών και οι δικηγόροι των αιτητών θεώρησαν ότι ήταν προς το συμφέρον των πελατών τους να αποσύρουν την αίτηση για αναστολή εργασιών και να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης με γρήγορο τρόπο. Η επόμενη δικάσιμος για οδηγίες ορίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου.

Οι ενάγοντες τον Δήμο Λεμεσού, υποστηρίζουν δια των δικηγόρων τους, Λάκη Χριστοδούλου και Ιωάννας Σαμαρά, ότι οι εργασίες βλάπτουν το περιβάλλον, δημιουργούν ζημιές στις ρίζες των δέντρων που βρίσκονται στον υπό ανακτασκευή χώρο ενώ παράλληλα αντιτίθενται στη σφράγιση του εδάφους με πλαστικό τάπητα.

Να σημειωθεί ότι ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εργασίες ήγειραν ήδη το ΕΤΕΚ και ο Σύνδεσμος Αρχιτεκτόνων Κύπρου ενώ υπήρξε και προβληματισμός από την Επίτροπο προστασίας του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου η οποία πρόσφατα έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο το οποίο καταστρέφει το ιστορικό αυτό σημείο της πόλης, χωρίς να ακουστούν οι πολίτες της και χωρίς να ερωτηθούν τα παιδιά ως προς το τι πραγματικά επιθυμούν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy