Δημοτικός σύμβουλος στην Ουαλία παραιτήθηκε, ύστερα από φήμες ότι είναι ο Banksy

Δημοτικός σύμβουλος στην Ουαλία παραιτήθηκε από το αξίωμά του, όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι είναι ο Banksy.

Ο 58χρονος Γουίλιαμ Γκάνον έγινε δημοτικός σύμβουλος στην πόλη Πεμπρόκσιρ μετά από καριέρα τεσσάρων δεκαετιών ως καλλιτέχνης. Μόλις ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου ωστόσο, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι είναι ο διάσημος street art καλλιτέχνης, με έδρα το Μπρίστολ, ο οποίος δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του.

Ο Γουίλιαμ Γκάνον πιστεύει ότι οι φήμες διακινήθηκαν από έναν αντίπαλο σύμβουλο και τώρα έχει προσθέσει μια ενότητα «I Am Not Banksy» στον επίσημο ιστότοπό του.

 Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «The Telegraph», ο Γκάνον είπε πως πιστεύει ότι οι φήμες είχαν κάνει τη θέση του στο συμβούλιο «μη βιώσιμη» και ως εκ τούτου έπρεπε να παραιτηθεί. «Δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτό, δεν είμαι ο Banksy» είπε.

«Ήμουν σχεδόν στα ίδια μέρη με τον Banksy σχεδόν τις ίδιες στιγμές κάνοντας τα ίδια πράγματα ως καλλιτέχνης της κοινότητας και πολλές από τις πληροφορίες διασταυρώνονται. Είναι τόσο γελοίο που είναι ξεκαρδιστικά αστείο, αλλά υπάρχει και ένα δυσοίωνο στοιχείο σε αυτό. Το αστείο είναι σε βάρος μου».

«Δεν ξέρω αν βρίσκομαι σε κάποιο τρελό, φανταστικό είδος αυταπάτης ή σε κάποιον τρομερό εφιάλτη» είπε ο Γκάνον στο Insider. «Ζω σε ένα μυθιστόρημα του Κάφκα». Ο Ουίλιαμ Γκάνον εργαζόταν ως κοινοτικός καλλιτέχνης ζωγραφίζοντας παιδικές χαρές, τοίχους νοσοκομείων και άλλα κτίρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.