Δυναμικά μέτρα προτείνουν οι κάτοικοι της συνοικίας Αναβαργός προκειμένου να αντιμετωπίσουν το θέμα της χρήση των ΣΙΛΟ από την επιτροπή σιτηρών.

Ο κοινοτάρχης της συνοικίας Κωστάκης Μιχαήλ κάλεσε τον Δήμο Πάφου να αντιδράσει δυναμικά για το ζήτημα σημειώνοντας ότι ο εμπαιγμός της επιτροπής σιτηρών προς την Τοπική Αρχή δεν έχει τέλος.

Ο κ. Μιχαήλ ανέφερε πως « οριστικό τέλος σ’ αυτή τη κοροϊδία της μερικής χρήσης και λειτουργίας ενός εργοστασίου σε μια πυκνοκατοικημένη οικιστική περιοχή της πόλης θα δοθεί μόνο με την ανάληψη δυναμικών μέτρων”.

Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται πως οι εγκαταστάσεις των ΣΙΛΟ στο Αναβαργός, που έχουν εγκαταλειφθεί, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους .

Ως γνωστό η επιτροπή σιτηρών έχει αποφασίσει την προσωρινή λειτουργία των ΣΙΛΟ για την παραλαβή εντός Ιουνίου και Ιουλίου ποσοτήτων δημητριακών που παράγονται στην Επαρχία Πάφου, προκειμένου να προωθηθούν τελικά στις κεντρικές αποθήκες.

Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι η επιτροπή υπαναχωρεί από δεσμεύσεις που έχει δώσει για το θέμα ενώ επικρίνουν και τις τοπικές Αρχές ότι δεν ασχολήθηκαν αποφασιστικά με το θέμα, σημειώνοντας ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι τριτοκοσμικές.

ΚΥΠΕ