Δίνει επικαιροποιημένα στοιχεία για το εμβόλιό της η Astra Zeneca


Πιθανόν πολύ καλό το εμβόλιο AstraZeneca, λέει ο δρ Φάουτσι, η εταιρεία θα δώσει επικαιροποιημένα στοιχεία

 

Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 είναι πιθανόν πολύ καλό, αλλά η ανεξάρτητη αμερικανική επιτροπή που επιβλέπει τις κλινικές δοκιμές εξέφρασε ανησυχία για τον τρόπο που η φαρμακοβιομηχανία παρουσίασε τα δεδομένα της σε δελτίου Τύπου αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος Αμερικανός υγειονομικός αξιωματούχος δρ Άντονι Φάουτσι, ενώ η AstraZeneca ανακοίνωσε πριν από λίγο πως θα δώσει στην εν λόγω αμερικανική επιτροπή τα επικαιροποιημένα δεδομένα της.

«Αυτό είναι πιθανόν ένα πολύ καλό εμβόλιο», δήλωσε στην εκπομπή “Good Morning America” του ABC News ο δρ Φάουτσι, ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την Covid-19 και διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων (NIAID).

Όμως, πρόσθεσε, η επιτροπή που ελέγχει τα δεδομένα και την ασφάλεια (DSMB) «εξέφρασε την ανησυχία της» για το γεγονός ότι τα δεδομένα στη δημόσια δήλωση της AstraZeneca «ήταν κάπως παρωχημένα και θα μπορούσε πράγματι να είναι λίγο παραπλανητικά».

Η AstraZeneca ανακοίνωσε στο μεταξύ σήμερα, μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασε η αμερικανική επιτροπή, πως θα της κοινοποιήσει τα επικαιροποιημένα δεδομένα της.

Η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία διευκρίνισε πως τα δεδομένα που παρουσίασε χθες, Δευτέρα, βασίζονταν σε μια ανάλυση μέχρι την ημερομηνία της 17ης Φεβρουαρίου και πρόσθεσε πως έχει εξετάσει την προκαταρκτική εκτίμηση και έχει διαπιστώσει πως συμφωνεί με την προσωρινή αναφορά της.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.