Δίνει “αντικίνητρα” ο ΟΚΥΠΥ – Κάτω από κάθε προσδοκία το κείμενο

Δεν έχει δώσει κίνητρα αλλά αντικίνητρα ο ΟΚΥΠΥ και εάν θεωρούν ότι έτσι θα στηρίξουν τα δημόσια νοσηλευτήρια κάνουν μεγάλο λάθος, επισήμανε στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, υπεραμυνόμενος της σημερινής στάσης εργασίας των γιατρών.

Το στοίχημα, τόνισε, για να σωθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι να εργάζονται οι γιατροί και να τους δοθούν τα κίνητρα που πρέπει για να μπορούν να το κάνουν αυτό.

Εξήγησε επίσης ότι οι γιατροί όταν εργάζονται περισσότερες ώρες παίρνουν υπερωρίες αλλά αυτό δεν σημαίνει κίνητρο ή αύξηση στον μισθό τους.

“Το κείμενο που δόθηκε χθες από τον ΟΚΥΠΥ είναι κάτω από κάθε προσδοκία”

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για τα κίνητρα, η διαβούλευση και η διαδικασία ανταλλαγής προτάσεων μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, είναι η πρόταση των κυβερνητικών γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ προς τον ΟΚΥΠΥ δήλωσε στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του κλάδου Αγαθοκλής Χριστοφίδης.

Το κείμενο που δόθηκε χθες από τον ΟΚΥΠΥ, είπε, έχει πάρα πολλά αρνητικά στοιχεία και είναι κάτω από κάθε προσδοκία, ωστόσο οι γιατροί θεωρούν ότι στο πλαίσιο της προθεσμίας του ενός μήνα που δόθηκε θα γίνει κατορθωτό να υπάρξει κατάληξη.

Ο κύριος Χριστοφή είπε ότι θεωρεί σημαντικό το ότι θα δοθεί στους γιατρούς περαιτέρω οικονομικό κίνητρο των 700 ή χίλιων ευρώ τον μήνα.

Ζήτησε, επίσης, όπως ο ΟΚΥΠΥ στέκεται δίπλα από τους εργαζόμενους και όχι απέναντι τους.

“Δεν έχει να προσφέρει κάτι η σημερινή στάση εργασίας”

Δεν έχει να προσφέρει κάτι η σημερινή στάση εργασίας των γιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια, επισήμανε στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Σημείωσε ότι στο σχέδιο κινήτρων έχει δοθεί λαμβάνονται υπόψη πολλές παράμετροι και πάνω από όλα η βιωσιμότητα του ΓΕΣΥ, ενώ αυτό αφορά μόνο την εξωνοσοκομειακή βάση του γενικού σχεδίου υγείας.

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί το ΓΕΣΥ δεν είναι μόνο τα οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς, αλλά είναι γενικότερα ο τρόπος που λειτουργούν τα δημόσια νοσηλευτήρια και αφορά και τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτόν, τόνισε ο κύριος Χαριλάου.

Τα δημόσια νοσηλευτήρια, είπε επίσης, πρέπει να εργάζονται και μετά τις τρεις το απόγευμα όπως ο ιδιωτικός τομέας για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα.