Δίνουν περίοδο χάριτος σε 30 γιατρούς που δεν είναι στο ΓεΣΥ αλλά είναι μέτοχοι σε κλινικές εντός συστήματος

Συνάντηση με τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών θα έχει την Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, στο μικροσκόπιο της οποίας θα τεθεί η οικονομική διαφορά ύψους 150 εκ. ευρώ που εξακολουθεί να εκκρεμεί μεταξύ υπουργείων και ΟΑΥ.

Αυτό γνωστοποίησε στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Χωρίς Όρια» ο διευθυντής του ΟΑΥ, λέγοντας ότι το θέμα δε συζητήθηκε χθες, κατά την τρίωρη συνάντηση στο Προεδρικό. Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου είπε ότι χθες ο ΟΑΥ επιχείρησε να θέσει το θέμα προς συζήτηση, αλλά παρενέβη ο Υπουργός Υγείας και αναφέρθηκε στη συγκεκριμένα συνάντηση που έχει προγραμματιστεί.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι οι εισφορές πρέπει να κατατίθενται, είτε από τους εργοδότες είτε από τους εργαζόμενους, στο ταμείο του ΓΕΣΥ, χωρίς παρέμβαση. Όπως είπε, έχουν αποκοπεί γύρω στα 135 εκ. ευρώ που αφορούν την εισφορά του κράτους, λέγοντας ότι τώρα γίνεται συζήτηση για να επιστραφούν αυτά τα λεφτά στο ταμείο του ΓΕΣΥ.

Για τους γιατρούς που είναι εκτός συστήματος υγείας και εργάζονται ή είναι μέτοχοι στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ, είπε ότι σύμφωνα με γνωμάτευση του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα αυτή η πρακτική είναι παράνομη. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση αλλά θα δοθεί χρόνος στα νοσηλευτήρια να προσαρμοστούν για να αποφευχθεί αναταραχή. Σημείωσε ότι επηρεάζονται περίπου 30 γιατροί, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι στη Λευκωσία.

Στο μεταξύ, είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης τους ανέφερε χθες πως μετά το Πάσχα θα υπάρξει νέα συνάντηση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy