Δίνουν προθεσμία για συλλογικές συμβάσεις οι συντεχνίες των νοσηλευτών – Ζητά «υπομονή» ο ΟΚΥπΥ

Προθεσμία μέχρι το τέλος του χρόνου δίνουν οι συντεχνίες των νοσηλευτών στον ΟΚΥπΥ για να αποφασίσει εάν αποδέχεται να υπάρχει ρυθμισμένο εργασιακό καθεστώς και να σταματήσουν τα προσωπικά συμβόλαια, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, Νίκος Γρηγορίου. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν απέκλεισε τη λήψη δυναμικών μέτρων.

Ο κ. Γρηγορίου επέκρινε τον ΟΚΥπΥ για παρακώληση του διαλόγου και τόνισε ότι οι συντεχνίες απαιτούν να λειτουργήσουν οι εργασιακές σχέσεις όπως λειτουργούν σε όλους τους ημικρατικούς οργανισμούς. Η αβεβαιότητα με τα προσωπικά συμβόλαια επηρεάζει τους εργαζόμενους αλλά και τον ίδιο των ΟΚΥΠΥ, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι οι συντεχνίες ζητούν τη σύναψη της συλλογικής σύμβασης που να καταγραφούν τους όρους και να ρυθμίζουν τους όρους απασχόλησης.

Ο κ. Γρηγορίου τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε επέλθει συμφωνία από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ στη συνέχεια ο ΟΚΥπΥ δεσμεύθηκε ότι θα απαντούσε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, πράγμα ωστόσο που δεν έπραξε.

ΔΕΟΚ: Οι συντεχνίες έκαναν αρκετή υπομονή

Τη σύναψη συλλογικής σύμβασης και τη δημιουργία επιτροπής επίλυσης εργασιακών διαφορών ζητούν οι συντεχνίες των νοσηλευτών από τον ΟΚΥπΥ, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ εκ μέρους της ΔΕΟΚ, ο Ανδρέας Αντωνίου.

Τόνισε ότι θα ανέμενε κάποιος από τον ΟΚΥπΥ, που είναι ο μεγαλύτερος ημικρατικός οργανισμός με 7 χιλιάδες εργαζόμενους, ότι θα έπρεπε να είχε προχωρήσει ήδη στη συνομολόγηση συλλογικών συμβάσεων.

Προβληματίζει, είπε, η αδιαφορία που επιδεικνύεται από τον Οργανισμό σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις.

Οι συντεχνίες, υπογράμμισε ο κ. Αντωνίου, έκαναν αρκετή υπομονή και έθεσαν χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου στον ΟΚΥπΥ. Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα αποφασιστούν δυναμικά μέτρα, τόνισε.

ΟΚΥπΥ: Ζητά υπομονή και πίστωση χρόνου

Υπομονή και πίστωση χρόνου από τις συντεχνίες ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, καθώς όπως ανέφερε είναι σε εξέλιξη ο διάλογος για την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης με τους εργαζόμενους.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ανέφερε ότι υπάρχει η καλή θέληση να καταλήξει ο διάλογος από πλευράς του Οργανισμού, ωστόσο όπως υποστήριξε, το θέμα δεν είναι τόσο απλό, είναι πολύπλοκο.

Ανέφερε ότι και ο ΟΚΥπΥ επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας γι’ αυτό και βρίσκεται σε διάλογο με τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι ίσως δεν συνομολογηθεί η συλλογική σύμβαση μέχρι το τέλος του χρόνου, στο πλαίσιο της προθεσμίας που έδωσαν οι συντεχνίες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy