Δύο εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού TV ONE, ένα μεγάλο ποσοστό που ανέρχεται στο 23,2% δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα ψηφίσει, γεγονός που δεν βοηθά στο να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και προβλέψεις για τα ποσοστά που θα εξασφαλίσουν οι υποψήφιοι. Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου τη δεδομένη στιγμή της έρευνας, ο Νίκος Αναστασιάδης παρουσιάζεται με 30,8%, ενώ μάχη στήθος με στήθος παρουσιάζουν οι υποψηφιότητες Στ. Μαλά και Ν. Παπαδόπουλου, με ποσοστά 18,5% και 18,9%, αντίστοιχα.

Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά ο Γ. Λιλλήκας με 3,8% και ο Χρ. Χρίστου με 3,8% και λοιποί 1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 23,2%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 39% των πολιτών θεωρεί πολύ σημαντικό θέμα το Κυπριακό και το 37% την Οικονομία, ακολουθούν η ανεργία με 25%, η διαφθορά και διαπλοκή με 25% και η υγεία με 23%. Επίσης, με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης το 47% δηλώνει ότι συμφωνεί με λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ενώ το 45% διαφωνεί, αλλά δεν καταγράφεται τι είδους λύση επιζητούν.


Οι πολίτες, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά στοιχεία, εμπιστεύονται σε βαθμό 54% τη δικαιοσύνη, ενώ το 44% δεν την εμπιστεύεται. Εκφράζει εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. το 50% και δεν την εμπιστεύεται το 47%. Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας λαμβάνουν εμπιστοσύνη από τους πολίτες κατά 38% και δεν τα εμπιστεύεται το 59%. Τη Βουλή την εμπιστεύεται το 35% και το 62% δεν την εμπιστεύεται, ενώ για τα κόμματα η εμπιστοσύνη είναι στο 15% και δεν τα εμπιστεύεται το 82%. Σημαντικό στοιχείο είναι και η απάντηση στο ερώτημα πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Κύπρο.

Το 38% δηλώνει ικανοποιημένο (6% πολύ ικανοποιημένοι και 32% αρκετά ικανοποιημένοι) και το 61% μη ικανοποιημένο (όχι και τόσο ικανοποιημένο 35% και καθόλου ικανοποιημένοι 26%). Για τις προεδρικές εκλογές καταγράφεται ενδιαφέρον από το 66% των ερωτηθέντων και δεν ενδιαφέρονται το 34%. Η έρευνα έγινε από την εταιρεία Pulse με τηλεφωνικές συνεντεύξεις μεταξύ 5 και 10 Ιανουαρίου με δείγμα 1.010 άτομα.