Δύο κορίτσια από Κύπρο και Τουρκία κατέκτησαν πανευρωπαϊκό τίτλο στο τένις

Έγραψαν τη δική τους ιστορία οι 14χρονες Μαρία Κωνσταντίνου από τη Λευκωσία και Semra Aksu από τη Σμύρνη που ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Καλοβελώνης 2017, στη κατηγορία Διπλό Κοριτσιών U14, που πραγματοποιήθηκε στην Πεύκη – Αθήνα μεταξύ 3–9 Απριλίου.

Οι νεαρές τενίστριες δήλωσαν την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή τους ως ζευγάρι στο διπλό κοριτσιών U14. Μετά την εγγραφή τους γνωρίστηκαν στα γήπεδα της Ακαδημίας Τένις Καλοβελώνης, όπου στη συνέχεια παίζοντας πολύ καλά και με πολύ καλή συνεννόηση, παρ’ όλο που έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί, σημείωσαν διαδοχικές νίκες φθάνοντας στον τελικό, όπου κέρδισαν τις Ιταλίδες Chiara Alesiani και Letizia Corsini με 6-1 και 6-3. Τα δύο κορίτσια γνωρίστηκαν για πρώτη φορά λίγο πριν από τον αγώνα.
Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου Φίλιος Χριστοδούλου ανέφερε: «Για μια ακόμη φορά ήθελα να τονίσω ότι ο αθλητισμός ενώνει, ανεξάρτητα καταγωγής, θρησκείας, αλλά και διαφορών μεταξύ κρατών».

Η ίδια η Μαρία Κωνσταντίνου είπε ότι «η χαρά μου είναι διπλή, γιατί κατέκτησα τον πανευρωπαϊκό τίτλο και ταυτόχρονα μου δόθηκε η ευκαιρία να τιμήσω την πατρίδα μου. Σημειώνω, επίσης, το γεγονός ότι ο τίτλος αυτός κατακτήθηκε μαζί με μία αθλήτρια από την Τουρκία». Η επιτυχία των δύο κοριτσιών αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της τουρκικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης και έχει κερδίσει πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο μεταξύ, στους ίδιους αγώνες, στο μονό αγοριών ο Ελλαδίτης Βαγγέλης Κυπριώτης αναδείχθηκε πρωταθλητής αφού νίκησε στον τελικό τον Sean Cuenin από τη Γαλλία με 6-2, 4-6, 7-5.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.