Δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας εργαζομένων στο Κ.Σ. Κουκλιών

Σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα το πρωί, μεταξύ των ωρών 10:00 και 12:00, οι 14 εργαζόμενοι στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών.

Διαμαρτύρονται γιατί το εργατικό, κυρίως, προσωπικό αναγκάζεται να εκτελεί εργασίες, που βρίσκονται σε άλλες πιο ψηλές μισθολογικές κλίμακες χωρίς να αμείβονται για την εργασία αυτή. Στη στάση εργασίας συμμετείχε και το υπαλληλικό προσωπικό σε ένδειξη συμπαράστασης.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Σωματείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΣΕΚ Πάφου Νίκο Νικολάου, τα μέλη του προσωπικού και οι συντεχνίες τους, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, διεκδικούν όπως οι εργαζόμενοι τοποθετηθούν στις ανάλογες κλίμακες της σύμβασης εργασίας με βάση τα καθήκοντα που εκτελούν.

Δυστυχώς, είπε, “το Κ.Σ. Κουκλιών δεν τους τοποθέτησε ανάλογα με τα καθήκοντα που εκτελεί ο κάθε εργαζόμενος στις κλίμακες, που προνοεί η συλλογική σύμβαση”.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νικολάου ανέφερε πως ανάλογα με τις εξελίξεις θα γίνει γενική συνέλευση με το προσωπικό και αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματα, τότε θα υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων.

Οι εργαζόμενοι και οι συντεχνίες τους, συνέχισε, αξιώνουν να σεβαστεί το Κ.Σ. Κουκλιών τις συλλογικές συμβάσεις και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις που έχουν πάρει και για την τοποθέτηση των εργαζομένων στην κλίμακα που πρέπει να είναι.

Ανάλογα προβλήματα φαίνεται ότι υπάρχουν και σε άλλα κοινοτικά συμβούλια, τα οποία διεκδικούν την έγκριση και νέων θέσεων εργασίας, κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.