Δίωρη στάση εργασίας σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Δίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει σήμερα η ΠΑΣΥΚΙ με αφορμή την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης εις βάρος ιατρού εν ώρα καθήκοντος στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 9π.μ. – 11π.μ. και το νοσοκομείο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί «κάθε αρμόδιο όπως επιτέλους αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στα ΤΑΕΠ αλλά και στα δημόσια νοσηλευτήρια γενικότερα».

Επίσης και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με αφορμή την επίθεση, καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε πράξη βίας και συγκεκριμένα ενάντια σε επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι παρόλο που ο Οργανισμός λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και άλλου προσωπικού που εργάζεται στα νοσηλευτήριά του, διαφαίνεται δυστυχώς, ότι μια μεμονωμένη μερίδα πολτών με τις πράξεις της, ασεβεί σε βάρος των επαγγελματιών υγείας που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι για το πρόσφατο περιστατικό βίας που έλαβε χώρα στο ΓΝ Λεμεσού θα αποδοθεί δικαιοσύνη από τις Αρχές και ευελπιστούμε ότι θα είναι η τελευταία πράξη βίας απέναντι σε επαγγελματία υγείας εν ώρα καθήκοντος», αναφέρει ο Οργανισμός.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy