Διορία 15 ημερών δίνουν οι οδηγοί ταξί στην κυβέρνηση

Ζητούν να ικανοποιηθούν αιτήματά τους διαφορετικά θα κατέλθουν σε νέα στάση εργασίας

 

Περιθώριο 15 ημερών δίνουν στα αρμόδια υπουργεία οι οδηγοί ταξί για να ανταποκριθούν στα αιτήματά τους, αλλιώς προτίθενται να προχωρήσουν σε νέα στάση εργασίας, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιώτη, εκπρόσωπο Τύπου και υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Παγκύπριας Συντονιστικής Ταξί. Με ανακοίνωσή της η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, αναφέρει ότι η κυβερνητική στήριξη θα συνεχιστεί και τον Ιούνιο.

Η χθεσινή στάση εργασίας ξεκίνησε στις 7 το πρωί με συμβολικό κλείσιμο μέρους της συμβολής των Λεωφόρων Αθαλάσσας και Στροβόλου στη Λευκωσία και η αυτοκινητοπομπή των ταξί κατέληξε κοντά στην πλατεία Σολωμού, όπου παρέμειναν μέχρι το μεσημέρι. Ο κ. Γιώτης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι αντιπροσωπείες της Συντονιστικής μετέβησαν στα Υπουργεία που αφορούν τα αιτήματά τους, όπως Μεταφορών, Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας για να επιδώσουν σχετικό υπόμνημα.

Μεταξύ των αιτημάτων τους, ανέφερε, είναι η συνέχιση των σχεδίων στήριξης του Υπουργείου Εργασίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, επισημαίνοντας ότι από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, ούτως ή άλλως η περίοδος είναι τουριστικά «νεκρή».

Από το Υπουργείο Οικονομικών, πρόσθεσε, ζητούν να δοθεί σε εταιρείες αλλά και πρόσωπα η εφάπαξ χορηγία για κάλυψη λειτουργικών εσόδων γραφείων. Υπάρχουν, ανέφερε, πολλοί που δεν έχουν λάβει το εφάπαξ ποσό.

Ο κ. Γιώτης είπε επίσης ότι ζητούν να ενταχθούν στο σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού για το σχέδιο χρηματοδότησης φορέων που εμπλέκονται στην επαναφορά της εκκίνησης του εισερχόμενου τουρισμού, όπως και να καλεί το κοινό να χρησιμοποιεί τα ταξί για τις μετακινήσεις του.

Μίλησε δε για «δημόσιες συμβάσεις με δόλιο τρόπο» των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας για μεταφορά επιβατικού κοινού -μαθητών αλλά και μεταναστών- ζητώντας από τα δύο υπουργεία την επανεξέτασή τους και να αποταθούν στις επαγγελματικές οργανώσεις ώστε να γίνει ένας δίκαιος διαμοιρασμός των κονδυλίων σε όλα τα αυτοκίνητα, όπως είπε.

Διαφωνία με τη στάση εργασίας διατύπωσε με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Ομοσπονδία Αστικών Ταξί, μέλος της Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ (ΠΟΑΤ-ΠΟΒΕΚ) καλώντας τα μέλη της σε όλες τις επαρχίες να εργαστούν κανονικά.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου, με εκπροσώπους των επαγγελματιών οδηγών ταξί αναφέρει ότι η υπουργός ξεκαθάρισε πως η στήριξη του Υπουργείου θα συνεχισθεί κανονικά και το μήνα Ιούνιο.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η κα Αιμιλιανίδου ανέφερε στους οδηγούς ταξί πως πρόκειται για ειλημμένη απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης από την περασμένη Παρασκευή «και ως εκ τούτου δεν δικαιολογούνται από μέρους των επαγγελματιών οδηγών ταξί, ενέργειες που δημιουργούν ταλαιπωρία στο ευρύ κοινό, για θέμα που ήταν ήδη επιλυμένο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy