Διορισμό ερευνητικής επιτροπής για παρακολουθήσεις προτείνει ο Γιώργος Κολοκασίδης

Τα στοιχεία που καθημερινά αποκαλύπτονται «για το διεθνές σκάνδαλο των υποκλοπών στο οποίο εμπλέκεται η Κύπρος, θα έπρεπε να ξυπνήσουν επιτέλους τους κυβερνώντες», αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης.

«Είτε εμπλέκονται κρατικοί αξιωματούχοι, είτε κόμματα, είτε οποιοσδήποτε άλλος, είναι προς το δημόσιο συμφέρον να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης. Η διαβεβαίωση ότι δεν γίνονταν στην Κύπρο παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων κάθε άλλο είναι παρά καθησυχαστική. Και όσο υπάρχει αυτή η σκιά, τόσο παραμένει υπό αίρεση η Δημοκρατία μας», προσθέτει.

Για το σκοπό αυτό, συνεχίζει στη δήλωση του ο κ. Κολοκασίδης, «προτείνω όπως διοριστεί ανεξάρτητη ερευνητική επιτροπή με διευρυμένες ανακριτικές αρμοδιότητες, η οποία θα κληθεί να εξετάσει όλες τις κυπριακές πτυχές του σκανδάλου και να εξετάσει ενδελεχώς κατά πόσο γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις τα προηγούμενα 10 ή και περισσότερα χρόνια».

«Προτείνω όπως στην επιτροπή συμμετάσχουν πρόσωπα ακεραίου χαρακτήρος, τα οποία να χαίρουν της εμπιστοσύνης του πολιτικού κόσμου αλλά και των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας (λαμβάνοντας υπόψη ότι ένας εξ αυτών θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου σε λίγους μήνες). Προσωπικά, είμαι έτοιμος να προτείνω συγκεκριμένα ονόματα τα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην ερευνητική επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών» προσθέτει.

Λέει ακόμη ότι σε μια τέτοια επιτροπή δεν μπορούν να συμμετάσχουν πρόσωπα ή αξιωματούχοι οι οποίοι με τον άλφα ή βήτα τρόπο έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο. Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι «εάν η Κυβέρνηση φοβάται και έχει κάτι να κρύψει, οφείλει ξέρει ότι αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει».

«Εν πάση περιπτώσει το ζήτημα είναι τόσο σοβαρό που δίδω προσωπική ανάληψη να προχωρήσω στη σύσταση τέτοιας ερευνητικής επιτροπής και στην απονομή ευθυνών όταν και αν εκλεγώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας», καταλήγει ο κ. Κολοκασίδης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.