Διώξεις για πλημμελήματα κατά 28 συλληφθέντων στα Εξάρχεια (Φωτογραφίες)Οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ανήλικοι, οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στην εισαγγελία, ενώ κατά τη μεταγωγή τους σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και δυνάμεων της αστυνομίας.

Ποινικές διώξεις για πέντε αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος βαθμού ασκήθηκε από την εισαγγελία κατά των 28 συλληφθέντων μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ανήλικοι, οδηγήθηκαν στην εισαγγελία το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κατά τη μεταγωγή τους στην Ευελπίδων σημειώθηκε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και δυνάμεων της αστυνομίας.

mat exarxeia nyxta intime 2759869

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 28 κατηγορούμενοι διώκονται μεταξύ άλλων – κατά περίπτωση – για κατοχή εκρηκτικών, εξύβριση, βία κατά υπαλλήλων και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, οι τέσσερις ανήλικοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι 24 από τους κατηγορουμένους παραπέμφθηκαν στο Ελληνικό Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ τέσσερις στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Την Κυριακή, ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές σε όλη τη χώρα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε δύο ακόμη συλλήψεις, στο πλαίσιο έρευνας σε διαμέρισμα στην οδό Στουρνάρη, στα Εξάρχεια.

 

mat123 5275958