«Δίπλα στις Ιρανές αδερφές μας» το μήνυμα της γυναικείας οργάνωσης του ΡΤΚ για τις διαμαρτυρίες των γυναικών στο Ιράν

«Στεκόμαστε δίπλα στις αδερφές μας στο Ιράν, στον αγώνα που δίνουν για την ελευθερία», αναφέρει ανακοίνωση της γυναικείας οργάνωσης του ΡΤΚ, ενώ το σύνθημα αυτό μεταδίδεται μέσω των ΜΚΔ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση η γυναικεία οργάνωση του ΡΤΚ σημειώνει ότι σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα, τουλάχιστον 17 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους στο Ιράν από την έναρξη των διαμαρτυριών γυναικών σε ολόκληρη τη χώρα μετά τον θάνατο της 22χρονης Mahsa Amini.

Αναφέρει, επίσης, ότι έχουν ενωθεί σαν μια φωνή ενάντια στην υποχρεωτική χρήση της μαντίλας από μικρή ηλικία.

“Στο σύστημα όπου η πατριαρχία είναι χέρι-χέρι με τον θρησκευτικό συντηρητισμό, τα σώματα των γυναικών αντιμετωπίζονται ως ένα αντικείμενο που πρέπει να ελέγχεται, σαν να μην ανήκουν σε αυτές αλλά στο κράτος και την κυρίαρχη ανδρική νοοτροπία του. Αυτή η σκοτεινή νοοτροπία, που αγνοεί τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών, δεν διαμορφώνεται μόνο από την παρέμβαση στο ντύσιμο, λειτουργεί ως μια φασιστική μορφή εξουσίας που κυριαρχεί στον τρόπο ζωής, στους χώρους διακίνησης, στο φαγητό και στο ποτό των ανθρώπων. Όσοι αντιτίθενται σε όλους αυτούς τους φανατισμούς και τις καταπιεστικές πολιτικές θεωρούνται επίσης ‘ανήθικοι άπιστοι’ και τιμωρούνται και σκοτώνονται με βασανιστήρια”, επισημαίνει.

Η γυναικεία οργάνωση του ΡΤΚ σημειώνει ότι ο αγώνας ύπαρξης και ελευθερίας των γυναικών δεν μπορεί να εμποδιστεί. Χαιρετίζουν αυτόν τον αγώνα και δηλώνουν ότι βρίσκονται δίπλα στις γυναίκες του Ιράν για να γκρεμιστεί το καθεστώς των μουλάδων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.