Δίπλα στον αγώνα των εκπαιδευτικών ΕΔΟΝ και Παγκύπρια Συντεχνία «ΙΣΟΤΗΤΑ»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Δίπλα στον αγώνα τον εκπαιδευτικών Απογευματινών και Βραδινών προγραμμάτων στέκεται η ΕΔΟΝ, η οποία με ανακοίνωσή της την Πέμπτη (03/06), εκφράζει τη στήριξή της στη συναυλία αλληλεγγύης των εκπαιδευτικών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η ΕΔΟΝ στηρίζει από την πρώτη στιγμή, την απεργία των εκπαιδευτικών Απογευματινών και Βραδινών προγραμμάτων του ΥΠΠΑΝ, η οποία συνεχίζεται για 4η εβδομάδα.

Στα πλαίσια της επ’ αόριστον απεργίας θα πραγματοποιηθεί, συναυλία αλληλεγγύης των απεργών εκπαιδευτικών την Παρασκευή 4 Ιουνίου, η ώρα 20:00 στην Πλατεία Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία.

Ως ΕΔΟΝ καλούμε την κυβέρνηση να τερματίσει την απαράδεκτη πρακτική της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση διασφαλίζοντας παράλληλα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα.

Επαναβεβαιώνουμε για ακόμα μια φορά τη στήριξη μας στους απεργούς εκπαιδευτικούς και καλούμε τη νεολαία να συμμετέχει μαζικά στη συναυλία αλληλεγγύης, εισφέροντας παράλληλα στο ταμείο αλληλεγγύης των απεργών.

Καλούμε επίσης όσους δεν θα μπορούν να παρευρεθούν στη συναυλία να εισφέρουν στο ταμείο αλληλεγγύης των απεργών στον τραπεζικό λογαριασμό

IBAN: CY92 0020 0195 0000 2035 6354 [Τράπεζα Κύπρου] με την λέξη ΕΙΣΦΟΡΑ»

H Παγκύπρια Συντεχνία ΙΣΟΤΗΤΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων σε Απογευματινά και Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΥΠΠΑΝ

«Η Παγκύπρια Συντεχνία «ΙΣΟΤΗΤΑ», της οποίας η πλειοψηφία των μελών υφίστανται παραβιάσεις στα εργασιακά τους δικαιώματα, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων σε Απογευματινά και Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα (ΑΒΠ) του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και καλεί τα μέλη της όπως παραστούν στη καλλιτεχνική εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση που διοργανώνουν οι Συντεχνίες ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ, ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ και οι εν λόγω εργαζόμενοι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου, η ώρα 20:00, στην Πλατεία Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία και εντάσσεται στο πλαίσιο της επ’ αόριστον απεργίας τους, η οποία ξεκίνησε στις 11 Μαΐου και διανύει την τέταρτη εβδομάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι, ενώ ήταν μισθωτοί, κατέστησαν, εν μία νυκτί, «αυτοεργοδοτούμενοι» με καθεστώς «αγοράς υπηρεσιών», μετά από αυθαίρετη, μονομερή και, συνεπώς, άδικη απόφαση της Κυβέρνησης.

Η αγορά υπηρεσιών είναι μια μορφή απασχόλησης η οποία:

  • καταργεί την σχέση εργοδότη – εργαζόμενου,
  • υποχρεώνει τον εργαζόμενο να πληρώνει σχεδόν διπλάσιες εισφορές στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στο ΓΕΣΥ,
  • στερεί το δικαίωμα για επίδομα ανεργίας την περίοδο που δεν έχουν απασχόληση και κανένα άλλο εισόδημα οι εργαζόμενοι,
  • μειώνει την μελλοντική σύνταξη των εργαζομένων,
  • στερεί το δικαίωμα σε άδεια απουσίας κ.α.

Με την αγορά υπηρεσιών οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν έχουν εργασιακά  δικαιώματα όπως έχει ο κάθε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Δεν ζητούν μονιμότητα, ούτε δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα, ζητούν μόνο μισθωτή απασχόληση όπως οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Στην εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια πλειάδα από κύπριους καλλιτέχνες σε ένα ποικιλόμορφο μουσικό πρόγραμμα, με ρεπερτόριο από την τζαζ, ροκ, κλασσική, έντεχνη και παραδοσιακή  μουσική.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνονται δεκτές εισφορές για ενίσχυση του ταμείου αλληλεγγύης των απεργούντων εκπαιδευτικών στα ΑΒΠ του ΥΠΠΑΝ. Η Συντεχνία μας θα ενισχύσει το εν λόγω ταμείο με το ποσό των €200.

ΕΙΣΦΟΡΕΣ στον Τραπεζικό Λογαριασμό:

IBAN: CY92 0020 0195 0000 3570 2035 6354 [Τράπεζα Κύπρου] με τη λέξη ΕΙΣΦΟΡΑ

Διοικητικό Συμβούλιο Παγκύπριας Συντεχνίας «ΙΣΟΤΗΤΑ»

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.