Δίπλαρος: Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για τα rapid test

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην πλατεία “Γρηγόρη Αυξεντίου” στη Λεμεσό.
Έλα στο Google News

Προβληματισμό προκαλεί στον πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Ευθύμιο Δίπλαρο η κατάσταση με τις εντάσεις και τις απειλές για το θέμα των εμβολιασμών. Μιλώντας στην Πρωινή έκδοση είπε ότι τα επίπεδα εμβολιασμού βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα αλλά δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι το 20% των περιστατικών που παρουσιάστηκαν τελευταία αφορούσαν παιδιά. Κατανοεί, είπε, τις ανησυχίες των γονιών, όμως θα πρέπει να εμπιστευθούν όλοι τους επιστήμονες.

Σε σχέση με την κατάργηση των δωρεάν τεστ, ο κ. Δίπλαρος παραδέχθηκε ότι το ποσό που θα δαπανούν οι ανεμβολίαστοι δεν θα είναι ευκαταφρόνητο, όμως όπως είπε, το κράτος κατέβαλε εκατομμύρια για να γίνονται δωρεάν τεστ χωρίς να επωμισθούν κόστος οι πολίτες. Σε άλλες χώρες, είπε, ο κόσμος πληρώνει και το εμβόλιο και το τεστ. Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση για χρέωση του rapid test.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Μαρίνα Νικολάου ανέφερε στον Άστρα ότι το ΑΚΕΛ εμμένει στη θέση το ότι η κυβέρνηση πρέπει συγκροτημένα να απαντήσει στα ερωτήματα του κόσμου αλλά και να επαναφέρει τα δωρεάν τεστ.

Σημείωσε δε ότι δεν έχει ακούσει από κανένα αρμόδιο αυτό που είπε ο κ. Δίπλαρος, ότι δηλ. θα επανεξεταστεί η απόφαση. Η κα Νικολάου πρόσθεσε ότι για το ΑΚΕΛ είναι θέμα αντίληψης, ότι όλες οι διεργασίες που αφορούν τον covid πρέπει να είναι δωρεάν. Επισήμανε επίσης ότι η χρέωση των τεστ δεν επηρεάζει όλους τους ανεμβολίαστους αλλά μόνο εκείνους που ανήκουν στα χαμηλά οικονομικά στρώματα και αντιμετωπίζουν και οικονομικό πρόβλημα. Υπενθύμισε ότι το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει για συζήτηση στη Βουλή το θέμα των δωρεάν τεστ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.