Ακόμη μία νέα αποκάλυψη ήρθε να προστεθεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα δυσάρεστα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα σχολεία και συγκεκριμένα στο χώρο της παιδείας.

Συγκεκριμένα δια στόματος του αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου, μέσα από την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, μάθαμε πως υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν εναντίον τους καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις κι αντί να αποπεμφθούν από τον χώρο της Παιδείας, λαμβάνουν μετακινήσεις από το ένα σχολείο στο άλλο.

Ο ίδιος συνεχίζοντας ανέφερε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες επιστολές που χρονολογούνται εδώ και αρκετά χρόνια στα επαρχιακά γραφεία από γονείς για συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς που φέρονται να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις.

Στην εκπομπή καλεσμένος ήταν και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλίας, ο οποίος ακούγοντας τις αποκαλύψεις του κ. Δίπλαρου, δήλωσε άναυδος. “Οι αναφορές του κ. Δίπλαρου πραγματικά με έχουν σοκάρει”, σημείωσε, για να τονίσει ακολούθως ότι “όλα αυτά που ακούστηκαν πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από τον αρμόδιο Υπουργό.”

Πρόσθεσε επίσης πως “αυτό που ακούσαμε είναι αδιανόητο και πρέπει να επέμβει άμεσα η αστυνομία.”

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, αναφερόμενος στο θέμα, σημείωσε ότι είναι υπέρ του ευνουχισμού ανθρώπων που έχουν διαπράξει σεξουαλικές πράξεις κατά ανηλίκων, ωστόσο, πρόσθεσε “πως εάν δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου και είναι μόνο ψίθυροι και δεν τεκμηριώνεται,  πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί διότι δεν υπάρχει λόγος να αναστατωθεί ολόκληρη η επαρχία Λεμεσού.”

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 10ο λεπτό του βίντεο: