Δίπλαρος: Θωρακισμένη διπλωματικά η ΑΟΖ – Δαμιανού: Καταρρέει η πολιτική της Κυβέρνησης

Η Τουρκία είναι ανέτοιμη να εμπλακεί σε συνομιλίες για λύση του κυπριακού δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θωράκισε διπλωματικά την κυπριακή ΑΟΖ και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι γειτονικές χώρες που συμμετέχουν στις σχετικές συμφωνίες, δεν ανταποκρίνονται στα ανάλογα καλέσματα της Τουρκίας.

Ο κύριος Δίπλαρος σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει ενότητα στο εσωτερικό και επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι έτοιμος για συνομιλίες.

Σημείωσε ότι αναμένεται το αποτέλεσα των εκλογών στα κατεχόμενα ώστε να διαφανεί ποιες θα είναι οι προοπτικές, τονίζοντας ωστόσο ότι σε περίπτωση επανεκλογής του Μουσταφά Ακκιντζί θα ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη του διαλόγου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού τόνισε ότι εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι καταρρέει η πολιτική της κυβέρνησης και του Προέδρου Αναστασιάδη στο κυπριακό.

Σημείωσε ότι οι κυβερνώντες για μεγάλο χρονικό διάστημα καλλιεργούσαν ψευδαισθήσεις και πρόσθεσε ότι δεν έχουν στρατηγικό σχεδιασμό για τη λύση του κυπριακού.

Ο κύριος Δαμιανού αναφέρθηκε και στη δήλωση Αναστασιάδη ότι δεν αναμένει από την Ε.Ε να λάβει αυστηρότερα μέτρα εναντίον της Τουρκίας, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες δεν εφάρμοσαν καν αυτά που ήδη αποφασίστηκαν.

Πρόσθεσε τέλος ότι η ενότητα προϋποθέτει σεβασμό όλων των πολιτικών δυνάμεων και κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα, να εργαστεί συλλογικά και να θέσει ως προτεραιότητα τη λύση του κυπριακού.

Όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο και όλη την επικαιρότητα στο dialogos.com.cy