Διπλασιάστηκαν οι νοσηλείες παιδιών με κορονοϊό στο Μακάρειο

Νοσηλεύονται γύρω στα οκτώ με έντεκα παιδιά

Αυτές τις μέρες παρατηρείται η μεγαλύτερη νοσηλεία παιδιών με κορονοϊό, αφού έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Δρ Αβραάμ Ηλία.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΠερίπου ένα στα τρία παιδιά που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή έχει κορονοϊό, πρόσθεσε.

«Συνήθως είναι μικρά παιδιά κάτω των πέντε ετών, αν και έχουμε και πιο μεγάλα παιδιά, αλλά συνήθως είναι τα μικρά παιδιά τα οποία παρουσιάζουν ψηλό πυρετό, ανορεξία, αδιαθεσία, κάποια παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν και πυρετικούς σπασμούς και αναγκάζονται να νοσηλευτούν», είπε στο ΚΥΠΕ ο Δρ Ηλία.

«Ο αριθμός έχει αυξηθεί, έχουμε την εποχή με τη μεγαλύτερη νοσηλεία παιδιών με κορονοϊό και νοσηλεύουμε 10 παιδιά», είπε. Οι νοσηλείες κυμαίνονται γύρω στα 8 με 11 παιδιά, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Όμικρον, ανέφερε ότι σύμφωνα με μια δειγματοληπτική ταυτοποίηση που έκαναν η μετάλλαξη Όμικρον ανιχνεύτηκε στα 6 από τα 21 δείγματα και τα 4 αφορούσαν βρέφη.

Ο Δρ Ηλία είπε ότι παιδιά με κορονοϊό νοσηλεύονται μόνο όταν έχουν συμπτώματα, όπως ψηλό πυρετό, επηρεασμένη γενική κατάσταση, ή αν είναι βρέφη τα οποία παρουσιάζουν ανορεξία, αφυδάτωση, γαστρεντερικές διαταραχές, ή μεγαλύτερα παιδιά με επίμονο πυρετό, ή αναπνευστική δυσχέρεια, ή πόνο στο στήθος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.