Διπλωμάτες στέλνει η Σουηδία στην Αγκυρα για άρση του βέτο για ένταξη στο ΝΑΤΟ

epa09949315 (L-R) Sweden's Defence Minister Peter Hultqvist, Foreign Minister Ann Linde, Prime Minister Magdalena Andersson and the Social Democrat's party secretary Tobias Baudin, give a press conference after a meeting at the ruling Social Democrat's headquarters in Stockholm, Sweden, 15 May 2022. The Swedish governing party, the Social Democrats, has decideded to support a Swedish NATO application. EPA/Fredrik Persson SWEDEN OUT

Η Σουηδία θα στείλει διπλωμάτες στην Τουρκία για να προσπαθήσει να ξεπεράσει τις αντιρρήσεις της Άγκυρας στο σχέδιό της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας.

Σημειώνεται ότι και η Φινλανδία την Κυριακή επιβεβαίωσε ότι θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, η Τουρκία δήλωσε ότι δεν βλέπει θετικά τις αιτήσεις από τη Φινλανδία και τη Σουηδία, με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να λέει  ότι “οι Σκανδιναβικές χώρες είναι ξενώνες τρομοκρατικών οργανώσεων”.

«Θα στείλουμε μια ομάδα διπλωματών για συζητήσεις και διάλογο με την Τουρκία, ώστε να δούμε πώς μπορεί να επιλυθεί αυτό και τι πραγματικά αφορά», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Πίτερ Χούλτκβιστ στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό SVT.

Το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι είναι βέβαιοι ότι η Τουρκία δεν θα εμποδίσει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.