Διπλωματικές πηγές: «Σε καλό κλίμα ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας»

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές συμφωνήθηκε ο 63ος γύρος να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και μένει να αποφασιστεί δια της διπλωματικής οδού το πότε.

Σημειώνεται ότι, σε δηλώσεις του σήμερα, μετά τη συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, υπογράμμισε ότι μοναδικό σημείο διαφοράς Ελλάδας και Τουρκίας είναι η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τον Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας, όμως, ότι για να έχει νόημα μια τέτοια συνάντηση πρέπει να γίνει μέσα στο κατάλληλο κλίμα.

Τέλος, πρόσθεσε ότι ότι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, εννοώντας τη ρηματική διακοίνωση που έστειλε η Άγκυρα σε Ελλάδα, Ισραήλ και ΕΕ, θα απαντηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, δια της διπλωματικής οδού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy