Διπλωματική νίκη η συνάντηση Λαβρόφ-Κουλέμπα, λέει ο Ερντογάν στον Μπάιντεν

U.S. President Joe Biden and Turkey's President Tayyip Erdogan pose for a photo as they attend a bilateral meeting, on the sidelines of the G20 leaders' summit in Rome, Italy October 31, 2021. REUTERS/Kevin Lamarque

Διπλωματική νίκη”, χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρο Κουλέμπα, στην Αττάλεια. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε στον Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ πρέπει να άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, και οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.

Δηλώνοντας ότι συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη πολιτικής λύσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι σημαντικό η Τουρκία να μπορεί να συνομιλεί και με τις δύο πλευρές και να διευκολύνει την αναζήτηση λύσης, σε περίπτωση που βαθύνει η κρίση. Ανέφερε ότι ακόμη και η οργάνωση της συνάντησης αποτελεί νίκη της διπλωματίας από μόνη της.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Τζο Μπάιντεν ότι αναμένει να οριστικοποιηθεί το συντομότερο δυνατό το αίτημα της Τουρκίας, το οποίο περιλαμβάνει την αγορά 40 νέων αεροσκαφών από τις ΗΠΑ και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων F-16, προσθέτοντας ότι έχει ήδη έρθει η ώρα για την άρση κάθε αθέμιτου κυρώσεις κατά της Τουρκίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.