«Δείπνο ναι, συνομιλίες μόνο αν ανατραπεί η απόφση της Βουλής»

Οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού μπορούν να επαναρχίσουν μόνο εφόσον ανατραπεί πλήρως η απόφαση της Βουλής σε ό,τι αφορά το ενωτικό δημοψήφισμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη ανέφερε ότι όπως είπε πολλές φορές και ο Μουσταφά Ακιντζί η επανέναρξη των συνομιλιών είναι εφικτή εφόσον ανατραπεί πλήρως η απόφαση της Βουλής για να γίνεται αναφορά στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης κατά την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

Ο κ. Μπουρτζιού είπε ότι ο Τ/κ ηγέτης είπε στον Έσπεν Μπαρθ Έιντε πως μπορεί να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο πλαίσιο κοινωνικής συνάντησης εφόσον η νέα νομοθεσία η οποία, όπως ισχυρίστηκε, διορθώνει την προηγούμενη λανθασμένη απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950, περάσει από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Και πρόσθεσε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί έδωσε στον κ. Έιντε 3 πιθανές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας συνάντησης, 30 και 31 Μαρτίου και 2 Απριλίου.

Ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη είπε ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας με τις ψήφους του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ έλαβε την «απαραίτητη» απόφαση και έτσι η κοινωνική συνάντηση Αναστασιάδη -Ακιντζί θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου.

Επανέλαβε δε πως η επανέναρξη των συνομιλιών είναι εφικτή εφόσον ανατραπεί πλήρως η απόφαση της Βουλής για να γίνεται αναφορά στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης κατά την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.