Δυσαρέσκεια για Χάρη μετέφερε στον Άντρο ο Βαρουφάκης

Ιδιαίτερα ενοχλημένη φέρεται να είναι η Αθήνα από τη στάση και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου περί μη κατανόησης των ελληνικών θέσεων στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ από παράγοντα του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, τη δυσαρέσκεια αυτή φέρεται να εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη απόγευμα στην Αθήνα.

Το ΚΥΠΕ ρώτησε σχετικά τον κ. Κυπριανού μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βαρουφάκη εάν ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών του εξέφρασε κάποια δυσαρέσκεια για τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης για μη παροχή της υποστήριξης που ίσως θα ανέμενε η Αθήνα, και εκείνος είπε “θα μου επιτρέψετε σε αυτήν την ερώτηση να μην απαντήσω”.

Ο κ. Βαρουφάκης δέχτηκε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ στο γραφείο του, και δεν βγήκε από αυτό όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση για δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Κατά τον κ. Κυπριανού, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών τον ενημέρωσε, “σε πολύ εγκάρδιο κλίμα”, για τις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Βαρουφάκης, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση, στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εργαστεί για λύση, “ξεκαθαρίζοντας βέβαια ταυτόχρονα ότι η Αθήνα δεν είναι έτοιμη να υποχωρήσει σε ζητήματα αρχών για την κυβέρνηση”.

Το ΑΚΕΛ διαβεβαίωσε τον Ελληνα Υπουργό Οικονομικών για τη συμπαράστασή του στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα “να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο για τον ελληνικό λαό”.

Νωρίτερα ο Άντρος Κυπριανού συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκο Κοτζιά, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το Κυπριακό. Έγινε ανταλλαγή απόψεων, ο ΓΓ ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του για το “πώς πρέπει να προχωρήσουμε, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων”.

Ο κ. Κυπριανού είπε στο ΚΥΠΕ ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ του ανέπτυξε και κάποιες δικές του σκέψεις για το Κυπριακό, “ξεκαθαρίζοντας πάντα ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα παίρνει τις αποφάσεις, και η Ελλάδα θα τις στηρίζει”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συναντήθηκε και με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αύριο, ο κ. Κυπριανού θα γίνει δεκτός στις 10 το πρωί από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και, πριν αναχωρήσει για Κύπρο το απόγευμα θα δει στη Βουλή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.