Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ «επιτίθενται» σε εκπαιδευτικούς

 

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την αποτροπή συζήτησης πρότασης νόμου για τους 30μηνους εκπαιδευτικούς στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ο Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, σε ένα νέο ρεσιτάλ αυταρχισμού και ετσιθελισμού, οι κυβερνώντες και ο Συναγερμός, διά του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, εμπόδισαν να συζητηθεί πρόταση νόμου που ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το θέμα που είχε εγγράψει το ΑΚΕΛ, για όσα απορρέουν μετά τη δικαστική απόφαση στην «υπόθεση Κούλουρου».


Οι κυβερνώντες και ο Συναγερμός επιτίθενται για ακόμη μια φορά ευθέως κατά των συμβασιούχων, εκτάκτων και αντικαταστατών εκπαιδευτικών, επεσήμανε ο Χρίστος Χριστοφίδης. «Τους προειδοποιούμε από το 2013 ότι πρέπει να ρυθμίσουν αυτό το ζήτημα. Το 2015 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Νέο Σχέδιο Διορισίμων υποβάλαμε σειρά προτάσεων που θα ρύθμιζαν αυτό το ζήτημα και οι οποίες καταψηφίστηκαν δυστυχώς από την πλειοψηφία της Βουλής. Σήμερα επιλέγουν να στρουθοκαμηλίζουν για ακόμα μια φορά, παρά τις πάμπολλες προσπάθειες και πρωτοβουλίες μας».

Τέλος επισημαίνει ότι συνεχίζουν να θυματοποιούν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς. «Χαιρετίζουμε την ξεκάθαρη θέση του Σταύρου Μαλά ότι θα σεβαστεί πλήρως το δικαίωμα των αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών και τη βούληση της πλειοψηφίας της Βουλής».