ΔΗΣΥ: Αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός – ΑΚΕΛ: Aπό τις τσέπες του λαού τα πλεονάσματα

Αναπτυξιακό θεωρεί τον προϋπολογισμό του 2019 ο ΔΗΣΥ. Μιλώντας στον Άστρα ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος εστίασε στο ότι κατά το 2019, θα αξιοποιηθούν τα πλεονάσματα για απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης, αποπληρωμή των υποχρεώσεων του κράτους και για μείωση του δημοσίου χρέους.

Σύμφωνα με το Δημήτρη Δημητρίου ο προϋπολογισμός, έχει έντονο μεταρρυθμιστικό στοιχείο στους τομείς της δικαιοσύνης της υγείας και της ψηφιακής διακυβέρνησης. Ως προς το πρόγραμμα παροχής διαβατηρίων σε υπηκόους τρίτων χωρών, ο κ. Δημητρίου είπε είναι στοιχείο που μειώνει ανεργία κι ενισχύει την ανάπτυξη.

Μιλώντας στον Άστρα ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης υπέδειξε πως τα πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού εκπορεύονται από τα ελλείμματα στις τσέπες των συνταξιούχων και των ευάλωτων ομάδων καθώς τα τελευταία χρόνια, κουρεύτηκαν τα κοινωνικά προγράμματα και τομείς όπως η δημόσια υγεία. Επέκρινε την κυβέρνηση και το ΔΗΣΥ λέγοντας πως δεν ζουν σε αυτή τη χώρα και δεν βλέπουν την τεράστια πίεση που δέχονται.

Δεν είναι δυνατόν τόνισε, με τα ψίχουλα που μοιράζουν, να επιλύσουν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy