ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-Αλληλεγγύη αποδέσμευσαν κονδύλι για τους Προεδρικούς συμβούλους

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-Αλληλεγγύη έκλεισαν τα μάτια για τις παρατυπίες στους συμβούλους του ΠτΔ

 

Στην αποδέσμευση του κονδυλίου για τους συμβούλους του Προέδρου και των Υπουργών, προχώρησε κατά πλειοψηφία χθες η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής παρά τις κραυγαλέες παρατυπίες τις οποίες εντόπισε ο Γενικός Ελεγκτής. Η αποδέσμευση του κονδυλίου εγκρίθηκε από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη.

Αντίθετα το ΑΚΕΛ, το οποίο ενέγραψε ήδη θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, τάχθηκε εναντίον. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ζήτησε την αποδέσμευση 556,8 χιλ. ευρώ, για συμβούλους του Προέδρου Αναστασιάδη και διάφορων Υπουργών. Ωστόσο κατά τον έλεγχο εγέρθηκαν ερωτήματα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ σε σχέση με τρεις ομάδες συμβούλων (μια ομάδα συνταξιούχων, μία ομάδα συνδεδεμένων με ΜΜΕ και μια ομάδα οι οποίοι εργοδοτούνταν προηγουμένως σε ιδιωτικό ίδρυμα του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων).


Ακολούθησε έλεγχος από τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ, αφού εντόπισε περιπτώσεις «σύγκρουσης συμφερόντων», περιπτώσεις παραβίασης των αρχών της χρηστής διοίκησης, αλλά και περιπτώσεις παραβίασης των προνοιών της νομοθεσίας του προϋπολογισμού. Μάλιστα εισηγήθηκε την παραπομπή του θέματος στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Παρά τα πιο πάνω τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη ενέκριναν χθες την αποδέσμευση του κονδυλίου μέχρι τον Ιούνιο αντί μέχρι το τέλος του έτους που ζητούσε η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής στις 2 Μαΐου, με προσκεκλημένους εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά και τον Γενικό Ελεγκτή.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.