Κατάργηση του φόρου για τις λιμουζίνες διά χειρός ΔΗΣΥΔΗΚΟ-Αλληλεγγύη

Πλειοψηφία φαίνεται να εξασφαλίζει η πρόταση για μηδενισμό του φόρου κατανάλωσης, η οποία αφορά κυρίως τα οχήματα μεγάλου κυβισμού.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην ερχόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την Παρασκευή 1η Μαρτίου, μαζί με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας μέχρι 250 ευρώ για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα τα οποία θα εισάγονται στο εξής στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για αύξηση των τελών κυκλοφορίας εξασφάλισε πλειοψηφία από την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ανακοινώθηκε ότι θα υπερψηφιστεί από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Οικολόγους. Επίσης, κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών διαφάνηκε ότι και το νομοσχέδιο για τον μηδενισμό του φόρου κατανάλωσης εξασφαλίζει πλειοψηφία, αφού ανακοινώθηκε ότι τα υπερψηφιστεί από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη.

Σημειώνεται ότι τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι προανήγγειλαν την κατάθεση τροπολογιών για διατήρηση του φόρου κατανάλωσης και επιβολή του κλιμακωτά, στη βάση των εκπομπών ρύπων